• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Kaçak cezası` verilen vatandaş yetkililerden yardım istedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Pazaryeri Mahallesi 2730 sokakta ikamet eden bir vatandaşa, DEDAŞ ekibi tarafından kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla 4 bin 30 lira para cezası kesildi.

Kaçak elektrik kullandığı yönündeki suçlamaları reddeden ev sahibi Aydın Bağlamış, 26 Kasım`da elektrik faturasını yatırmaya giderken 26 Ekim`de kendisine ceza kesildiğinin bildirilmesiyle çok şaşırdığını ifade etti.

Kendisine cezayla ilgili herhangi bir tebliğin gitmediğini ileri süren Bağlamış, hakkını hukuk yoluyla arayacağını ve DEDAŞ`ı mahkemeye vereceğini söyledi.

Bağlamış, “Benim 2-3 tane abonem vardı. Gittim DEDAŞ`a başvurusunu yaptım. Geldiler 3 tane sayaç taktılar. Bana ‘2-3 gün içinde abonelerini yap` dediler. Beni gidip elektrik projelerini yaptım. 2 gün sonra DEDAŞ`a gittim, gidene kadar saat 4 oldu. Oradaki bayan arkadaş bana, ‘vezne kapanmış, yarın gel` dedi. Ertesi gün işten gelmeden önce iki tane DEDAŞ personeli benim evime geliyor. Oğluma panonun kapaklarını açmasını istiyorlar. Oğluma, ‘siz niye abonenizi yapmadınız` demişler. Oğlum da onlara, ‘babam projelerini, dosyalarını hazırlamış dün gitmiş, ne yaptığını bilmiyorum. Birazdan gelip tekrar gidecek` demiş.” dedi.

“Kaçak bulunmadığı halde eski aboneme 4 bin 30 TL ceza verilmiş”

Kendisinin işten çıkar çıkmaz tekrar DEDAŞ`a gittiğini söyleyen Bağlamış, “Gittim abonelerimi yaptım. Orada içime bir kuşku düştü ve oradaki personel arkadaşa, ‘bugün benim evime iki personel gelmiş, oğluma abonelerini yapın demişler. Korkuyorum ki herhangi bir ceza uygulaması yapmışlar` dedim.  Bana, ‘mümkün değil, olamaz böyle bir şey` dediler. Bir hafta sonra gittim, elektrik faturamı ödedim. Herhangi bir cezam var mı diye orada da sordum. Bana, ‘herhangi bir cezan yok` dediler. Bu ceza 26 Ekim`de aboneleri yaptığım gün bana kesilmiş. Kaçak bulunmadığı halde de benim eski aboneme 4 bin 30 TL ceza verilmiş.” diye konuştu.

“Kontrol ettikleri halde herhangi bir kaçağa rastlanmadı”

Kendisine haksız yere ceza kesildiğini savunan Bağlamış, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kaçak olmadığı halde ceza verilmiş. Bir ay sonra 26 Kasım`da gidip elektrik faturamı ödediğimde, orada 4 bin 30 TL ceza yediğimi söylüyorlar. Apar topar DEDAŞ`a gittim. Sorduğumda bana, ‘herhangi bir delil yok, sana kaçak yazmışlar` dediler. Orada itiraz dilekçesi verdim. İtiraz dilekçesi verdiğim, 15 gün sonra evime ekip gönderdiler ve kontrol ettiler. Kontrol ettikleri halde herhangi bir kaçağa rastlanmadı diye rapor verilmiş, fotoğrafı çekilmiş. Rapor almak için gittiğim DEDAŞ`ta bana, ‘kaçak olmadığı tespit edilmiş. Henüz heyete girmemiş, heyete girse de yine senin aleyhine bu cezayı ödemek zorunda kalacaksın` dediler. Mademki bu cezayı ödeyeceğim, ikinci bir kontrolün anlamı neydi?”

“Kızıma 200 lira gönderemiyorum, nasıl 4 bin 30 TL`yi ödeyeyim?”

Konuşmasının devamında DEDAŞ, yetkililerine seslenen Bağlamış, “Elinizi vicdanınıza koyun. İstanbul Medeniyet Üniversitesinde benim kızım okuyor, 20 gün önce benden 200 lira para istemiş, gönderemiyorum. Ben nasıl 4 bin 30 TL haksız yere ödeyeyim. Buradan yetkililere sesleniyorum; vicdanınızın bunu nasıl kabul edeceğini, akşam çoluk çocuğunuzun yanına gittiğiniz zaman vicdan azabı nasıl çekmeyeceğinizi, başınızı nasıl yastığa koyacağınızı buradan sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Bunun hukuki boyutu ne olursa olsun, gerekirse mahkemeye de gideceğim. Benim için ölüm pahasına bile olsa bunun üzerine sonsuza kadar gideceğim.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir