• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanından Şırnak halkına 25 ton un yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta yaşanan çatışmalar ve ardından 8 ay süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olan halka Umut Kervanı Platformu, bin torba (25 ton) un yardımında bulundu.

Bölgede yaptıkları yardım çalışmalarıyla binlerce aileye umut olan platform, çatışma ve sokağa çıkma yasağında mağdur olan Şırnak halkına 25 ton un yardımında bulundu.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Umut Kervanı Yardım Platformu yetkililerinden Fikri Karavil, Şırnak halkı için topladıkları 25 ton unu bugünden itibaren göndermeye başlayacaklarını söyledi.

Mağdur olan Şırnaklıların ekmek ihtiyacını karşılamak istediklerini belirten Karavil, “Bir yıla yakındır Şırnak`ta sokağa çıkma yasağı vardı. Sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle çatışma bölgesinde incelemelerde bulunduk. Kış mevsiminde insanlar soğukta, zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Duyarlı olmak ve oradaki kardeşlerimiz için el birliğiyle yapabileceğimiz her şeyi yapmamız gerekiyor. Halkımıza faydalı olmak için en azından en önemli ihtiyaçlarından biri olan ekmek ihtiyaçlarını karşılama kararı aldık. Bu çerçevede Şırnak`a göndermek üzere bir kamyon unu hazırlıyoruz. Yüklendikten sonra, kayıt işlemlerinin de ardından yardımlarımızı göndereceğiz." dedi. (M. Sıddık Bilge - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir