• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Camilere Bakan Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinin ardından hasar gören kamuya ait binaların hemen hemen tamamında; tamirat gerektirenlerde tamirat çalışması, yeniden inşa edilmesi gerekenlerde ise yıkım çalışması bitme noktasına geldi. Depremlerde pek çoğu ağır hasar almasına rağmen, sayılı birkaç cami dışında tüm hasarlı camiler adeta kendi kaderleriyle baş başa bırakılmış durumda.
 
Hasar tespit çalışmalarının ardından Van`ın en eski okullarından olan Cumhuriyet Lisesi, İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu, Kız Meslek Lisesi ile yine en eski kurumlarından olan Devlet Hastanesi, Doğumevi Hastanesi ve daha pek çok kurum ya yerlerine yenileri yapılmak üzere yıktırıldı veya tamiratları yapıldı.
 
Van Merkezde ve depremden etkilenen pek çok köyde ise hasarlı camilerin çoğuna hasar tespiti için ya hiç gidilmedi ya da gidilenlerle ilgili hiçbir çalışma yapılmadı.
 
Özellikle Cuma günleri Cuma namazı kılmak için şehir merkezinde cami cami dolaşıp namaz kılacak yer arayan insanlara her sokakta ve caddede rastlamak mümkün. Bu ihtiyaca rağmen camilerle ilgili yapılan çalışma şehir merkezinde bulunan Hz. Ömer Caminin yıkılan minaresinin geriye kalan yarısının yaklaşık bir aydır yıktırılmaya çalışılmasından öteye gitmiş değil.
 
Diğer kurumlara gösterilen ilginin camilere ne zaman ve hangi kurum tarafından gösterileceği ise merak konusu. (Mahmut Aytekin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir