• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
`Halep`te tahliyeler başladı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Halep'te önceki akşam varılan ateşkes uyarınca çarşamba sabahı gerçekleşmesi beklenen tahliyeler  yeniden başlayan saldırılar nedeniyle gerçekleşmemişti. Ateşkes dün gece saatlerinde yeniden yürürlüğe girdi ve ilk tahliyeler de saat 9'dan sonra başladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ilk yaralı grubun otobüslere bindiğini ve otobüslerin hareket ettiğini duyurdu.

Ateşkes müzakerelerine katılan muhaliflerin temsilcisi, ilk tahliyelerin bu sabah 8'de (TSİ 9) gerçekleşeceğini açıklamıştı. Buna göre, ilk önce yaralılar bölgeden tahliye edilecek. Muhaliflerin müzakerecisi El Faruk Ebu Bekir, tahliyenin Kızılhaç denetiminde gerçekleşeceğini belirtti. Buna göre önce yaklaşık 200 yaralı çıkarılacak. Bu aşama planlandığı gibi giderse silahlı muhalifler daha sonra hafif silahlarıyla kentten çıkacak. Çıkarılacak siviller Halep`in batı kırsalına ya da kuzey kırsalına gitme konusunda tercihi kendileri yapacak.

Rusya garanti verdi

Ebu Bekir, Rusya`nın kuşatılmış bölgelerden çıkacak araçlara zarar gelmemesi konusunda garanti verdiğini söyledi. Doğu Halep'ten çıkıp muhalif bölgelere ulaştıklarında araçları İHH yetkilileri karşılayacak ve barınma konusunda yardımcı olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir