• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
Umut Kapısı`ndan binlerce aileye  yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır`da  bulunan Umut Kapısı Gıda Bankası, Kasım ayı faaliyet raporunu açıkladı. Buna göre kasımda Diyarbakır, Şırnak ve Şanlıurfa`daki çatışma mağduru ile Suriyeli ailelere 76 bin TL`lik yardımda bulunuldu.

Yaptıkları yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların olduğu ilçelerdeki mağdurlar ile Diyarbakır ve Suriyeli ailelere, 76 bin TL değerinde yardımda bulunduklarını açıkladı.

“299 aileye toplamda 17 bin TL`lik yardım yapıldı.”

Furkan, “Kasım ayı içerisinde Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Muhacir-Der vasıtasıyla Suriyeli ailelere toplamda 5 bin 425 TL değerinde 400 battaniye, 125 adet çocuk pijaması ve 125 adet bayan pijaması dağıtıldı. Diyarbakır`da ise 2016 Kasım ayında 66`sı Suriyeli 299 aileye toplamda 17 bin 967 bin TL değerinde yardım yaptık.” dedi.

“Şırnak, Cizre ve Nusaybin`e 53 bin TL`lik yardımlar ulaştı”

Şırnak, Cizre ve Nusaybin`deki mağdurlara yapılan yardımlara da değinen Furkan, “Yine çatışmadan dolayı mağdur olan Şırnak Cizre ve Nusaybin halkına Midyat`ta faaliyet yürüten Azim-Der vasıtasıyla bin 75 kilogram pirinç, bin 700 adet battaniye yardımı yaptık. Bin 500 kişi için de giyim eşyası olmak üzere toplan 53 bin 87 TL değerinde yardımlarda bulunduk.” diye belirtti.

Furkan son olarak, hayırseverlere “Gelin bu çorbada sizin de tuzunuz olsun.” diyerek fakirlere yardım çağrısında bulundu. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir