• DOLAR 32.712
  • EURO 35.436
  • ALTIN 2479.121
  • ...
İstanbul`daki saldırıda hayatını kaybedenler memleketinde defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş'ta PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler memleketlerinde düzenlenen tören ile toprağa verildi.

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında düzenlenen 2 ayrı saldırıda 44 kişi hayatını kaybetmiş, 166 kişinin de yaralanmıştı. Hayatını kaybedenler bugün memleketlerinde yapılan törenlerle defnedildi.

Bursa

İstanbul'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Hüseyin Akyüz(24) için Bursa'da tören düzenlendi.

Mihraplı Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, hayatını kaybeden polis memurunun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

İl Müftü Vekili Mehmet Köktaş`ın kıldırdığı cenaze namazına katılımın çok yüksek olduğu ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

Namazın ardından tabuta sarılarak ağlayan acılı anne Bahire Akyüz'ü kadın polisler teskin etmeye çalıştı. Acılı annenin ayakta durmakta zorlandığı görüldü.

Akyüz`ün cenazesi, Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Muş

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında PKK'nin düzenlediği bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de Muşlu polis memuru Murat Yılmaz(22) oldu. Yılmaz için Muş Valiliğinde tören düzenlendi.

Neriman ve Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Murat Yılmaz'ı binlerce Muşlu vatandaş son yolculuğuna uğurladı. Hayatını kaybeden Yılmaz'ın babası Nazım Yılmaz'ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Düzenlenen törende konuşan Vali Vali Seddar Yavuz, "Murat`ımı muradına eremeden kara toprağa gönderdiler. Biz Müslümanız elhamdülillah. Ölümler bizim için ölüm değildir. Başlangıçtır, diriliştir, Allah`a kavuşmaktır. Allah yolunda ölmektir. İşte Murat kardeşimizde öyle yaptı." şeklinde konuştu.

Daha sonra Çağlayan Caminde kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz Taşo Şehitliği'nde toprağa verildi.

Gaziantep

PKK'nin kanlı saldırılarında hayatını kaybedenlerden biri de Gaziantepli Adem Serin'di. Hayatını kaybeden 22 yaşındaki polis memuru Adem Serin için Gaziantep'te tören düzenlendi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep 5`inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, GAÜN Rektörü Ali Gür, polis erkanı, Adem Serin`in ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, PKK'nin hedefi toplumsal huzuru bozmak olduğunu belirterek, bunu asla başaramayacaklarını söyledi.

Şimşek konuşmasını bitirdikten vatandaşların "idam isteriz" sloganları üzerine “Bunlar hak ettikleri cezanın en alasını alacaklardır. Bu noktada en ufak bir tereddüdünüz olmasın.” diye konuştu.

Nakıboğlu Caminde, İl Müftü Yardımcı Şaban Kondi`nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Serin`in cenazesi, konvoy eşliğinde Asri Mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Şanlıurfa

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Enes Çiçek(21) Şanlıurfa merkez, Mehmet Taş(23) için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Şanlıurfa Milletvekilleri, Şanlıurfa Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, katledilen polislerin yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Biz bin yıldır beraberiz, bin yıldır birlikte yaşıyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi bozamazsınız. Tek tek canımızı veririz yine de bir karış toprağımızı vermeyiz. Bugün ülkemizin birçok yerinde şehitlerimizin cenazelerini kaldırıyoruz. Derdimiz huzur ve barıştır. Bunun için atılması gereken ne adımlar varsa o adımları atıyoruz. Ama taşeronlar, bu millete, bu memlekete huzuru çok görenlerdir. Biz bu ülkenin huzuru için çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Törenin ardından Balıklıgöl Platosunda bulunan Mevlid-i Halil (Dergah) Camisine getirilen polis memuru Enes Çiçek`in naşı, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık tarafından kılınan cenaze namazının ardından Yeni Aile Mezarlığında toprağa verildi.

Mehmet Taş`ın cenazesi ise memleketi Bozova'da bulunan Gerdek Köy Mezarlığında defnedildi.

Van

İstanbul Beşiktaş`ta Vodefone Arena stadı yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Soner İdil (27) memleketi Van`da son yolculuğuna uğurlandı.

Düzenlenen törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yanı sıra, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Tuşba İlçe Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe STK temsilcileri ve hayatını kaybeden polisin yakınları katıldı.

Yukarı Norşin Caminde İl Müftüsü Nimetullah Arvas`ın kıldırdığı cenaze namazının ardından İdil, tekbirler eşliğinde Akköprü Mezarlığına defnedildi.

Defin işlemlerinden sonra açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Sonsuza kadar birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğimiz devam edecek. Herkes bunu bilsin; hainlerin hainlikleri ördükleri çoraplar, günün sonunda kesinlikle onların başına geçecektir. Bu topraklar bize yurt olarak bin yıldır milyonlarca şehit verilerek emanet edilmiştir. Biz inşallah bu emaneti, bizden sonraki nesillere sağlam ellere teslim edeceğiz.” dedi. (Zeki Aras, Ayetullah Tarhan, İbrahim Koçyiğit, Ramazan Casuk, Sedat Karatay, Yılmaz Sönmez -İLKHA) 












































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir