• DOLAR 32.628
  • EURO 35.378
  • ALTIN 2508.499
  • ...
`Bu menfur saldırı insan yaşamını ve tüm toplumu hedef almıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da gerçekleşen, 44 kişinin hayatını kaybettiği, 200`e yakın kişinin de yaralandığı bombalı saldırılar nedeniyle İnsan Hakları Cemiyeti Genel Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı. Yaşamın olduğu alanlarda bomba patlatmanın insanlık suçu olduğuna vurgu yapılan açıklamada, tüm kamuoyu ve basın duyarlılığa davet edilerek soruşturmanın ciddiyetle yürütülmesi istendi.

Saldırının İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık gününde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu menfur saldırı İnsan Haklarının en önemli maddesi olan İnsan yaşamını ve tüm toplumu hedef almıştır.” denildi.

Kimden gelirse gelsin ve hedefi ne olursa olsun saldırıyı düzenleyenlerin ve destekçilerinin lanetlendiği açıklamada, “Bu eylemleri bir yöntem olarak görecek hiçbir meşru ve haklı dayanak olamaz. Yaşamın olduğu her alanda bomba patlatmak terörden öte insanlık suçudur.” ifadelerine yer verildi.

“Batıdaki İnsan Hakları kuruluşlarının suskunluğunu hayretle izlemekteyiz”

Batı devletlerinin ve insan hakları kuruluşlarının suskunluğuna dikkat çekilen açıklamada, “10 Aralık gününde yapılan saldırıyla ilgili olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin menşei olan Batı`daki devletlerin ve insan hakları kuruluşlarının suskunluğunu İnsan Hakları Cemiyeti olarak hayretle izlemekteyiz. İnsan hakkı kavramını politik ve siyasi bir söyleme indirgeyen Batı`yı ve uzantısı sivil toplum kuruluşlarını tüm kamuoyu çok iyi görmektedir. Bu terör eylemlerini görmezden gelmek teröre apaçık destektir, eylemleri meşru yöntem kabul etmektir.” denildi.

“Hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz”

Toplumu derinden sarsan bu tür menfur saldırılar karşısında tüm kamuoyu ve basının daha duyarlı olması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Toplumu derinden sarsan bu tür menfur saldırılar karşısında tüm kamuoyunu ve basınımızı da duyarlılığa davet ediyoruz. Kamuoyunu sarsacak görsel ve işitsel paylaşımlarda bulunmamalarını, tahrik edecek bir dil kullanmamalarını aksi halde saldırganların ve bunları kullanan destekçilerinin amacına hizmet edeceklerini bilmelerini isteriz.”

Açıklamada son olarak, “Bu vahşi eylemi, taraflarına bakılmaksızın arkasındaki güçleri ve maşalarını tel`in ediyor, can kaybının daha fazla artmamasını temenni ederek kamuoyunun beklentisi olan etkili soruşturmanın ciddiyetle yürütülmesini adli ve idari makamlardan talep ediyoruz. Cemiyet olarak saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olanlara rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir