• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Vali Köşger muhtarlardan köy sorunlarını dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her ay yapılması planlanan “Halk Günü” toplantıları kapsamında Solhan ilçesini ziyaret eden Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, toplantı öncesi Solhan Kaymakamlığı ve Solhan Belediyesini ve bazı kurumları ziyaret etti.

Vali Köşger Solhan Devlet Hastanesinin bahçesinde, Mardin`in Derik ilçesinde PKK tarafından makam odasına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybeden Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk anısına personel tarafından yaptırılan çeşmenin açılışını yaparak, Safitürk`ün ruhuna Fatiha okundu.

Solhan ilçesinde bulunan köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Köşger, burada yaptığı konuşmada, “İlçelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda Solhan ilçemizi ziyaret ettik. Kaymakamlık ve Belediyede brifing verildi, daha sonra ilçemizdeki 3 Şehit ve ailelerimizi ziyaret ediyoruz. İlçemizdeki Bin Pınar su fabrikasını denetledik, sonrasında ise köy sorunlarını dinlemek için muhtarlarımızla bir arada bulunmaktayız. Solhan  toplamda 19 şehit vermiş. Allah cümle şehitlerimize rahmet eylesin. Bu vatanda yaşamımızı şehitlerimize borçluyuz.” dedi.

“Allah bu memlekette birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı nasip etsin”

Vali Köşger konuşmasında,“Allah bu memlekette birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı bizlere nasip etsin inşallah. Solhan iddialı bir şehir. Elazığ`dan Tatvan`a kadar olan bazı tesisler birçok yerde yoktur. Öyle de olması lazım. Bingöl olarak da iddialıyız. Bingöl`ümüzü bölge olarak Türkiye genelinde iddialı bir duruma getirmek istiyoruz. Bunu hep beraber gerçekleştirmek istiyoruz. Biz burada ve burada bulunanlarla, hemşehrilerimizle beraber, başta Bingöl`ümüzü Solhan`ımızı canı gönülden kalkındırmak için her şeyi yapacağız. Köylerimizi ve mezralarımızı tek tek daha müreffeh bir şekilde kalkındıracağız, daha güvenlik içinde daha huzur içinde yaşanılır bir kent haline getireceğiz.” diye konuştu.

“Solhan ilçesi eğitim olarak Türkiye ortalamasında iyi bir yerde”

Solhan`ın eğitim alanında, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade eden Köşger, “Rakam olarak lise düzeyinde 28, ortaokullarda 27.  Solhan`da sınıf başına düşen öğrenci sayısı 20-22 civarında öğretmen norm kadrosu  30 eksik görünüyor. Bu çok iyi bir rakam. Zaten bu norm biraz abartılı gözüküyor. Eğitim camiasının da dikkatli olması lazım. Mazeret ve bahane kalmamış. Fiziki mekân olarak da öğretmen kadrosu olarak da altyapı olarak da hiçbir bahane kalmamış. Çocuklarımızı daha iyi yetiştiririz geleceğimizi daha da miraslandıracağız.” dedi.  

“Solhan ekonomi olarak belli bir seviyeyi yakaladı”

Vali Köşger, “28 bin metrekarede ve içerisinde tenis kortları olan park var bizim bahsettiğimiz tesis  hastanemiz. Son derece modern geniş hastanemiz var. Doktorlarımız Türkiye ölçeğinde… Tabiî ki yeterli değil ama, bu düzeyde yine de yeterli. Bingöl`e yakın Solhan-Bingöl arası yolumuz da iyi. Bingöl`den Muş`a kadar 90 kilometre olan yolumuzun ihalesi yapıldı. Önümüzdeki sene içerisinde sıcak sıfır asfalt yapılacaktır. Tabii ki gidip gelme daha da kolaylaşır. Dolayısıyla altyapıyla ilgili bir sorun kalmıyor. Üstyapıyı da hep beraber inşa edeceğiz. Daha iyi gelişmiş bir kenti daha iyi kuracağız.” İfadelerini kullandı.

“325 köyden 123`ünün yolu asfalt ”

Köşger, konuşmasının devamında, şunları söyledi:  

“Bizi alakadar eden diğer husus ise köylerimizin durumu olacak. Tabi burada 27 köy muhtarlarımızı dinleyeceğiz. 27 köyden 19`unun yolu asfalt. 15 mezranın yolu asfaltlandı. Bu Türkiye ortalamasından çok iyi bir durumda. Ben Sinop`tan geldim. Sinop`la kıyasladığımızda çok iyi durumda Bingöl. Solhan olarak ayrıca hizmette merkeze yakın bir rakam oluşturmuş durumdayız. 8 köyümüzün yolu stabilize. Bingöl geneline baktığımızda 325 köyden 123 köyün yolu asfalt. Bu rakamın mukayese edildiği zaman durum oldukça iyi. Yine de önümüzdeki senede bütün köylerimize sıcak asfalt yapacağız. Böyle bir kararımız ve kararlığımız vardır. Bunun ilk uygulaması olarak, Bingöl merkezde, Solhan`da ve Genç`teki bir grup köylerimizin yollarını geçen sezon sıcak asfalt çalışmalarımıza devam ettik. Bundan sonra şehirlerarası yollar gibi köy yollarımızı sıcak asfalt yapacağız. Bu arada gönül birlikteliğiyle beraberce başladığımız takdirde yapamayacağız bir şey yoktur. İyi bir çalışma ekibi var burada, çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

Daha sonra köy muhtarların köydeki altyapı ve yol sorunlarını dinleyen Vali Köşger, “Bu sorunları devletin bize verdiği görev neticesinde sorunların üstesinden geleceğiz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir