• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
Bingöl`de Kar Esareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bir ayı aşkın süredir Bingöl`ü etkisi altına alan kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 266 köye ulaşımın kesildiği bildirildi. Köy yollarını açmak için yoğun çaba sarf ekipler yer yer 1,5 metreyi bulan kar nedeniyle zor anlar yaşıyor.

 

Bingöl merkez Yamaç yolunda karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarını yerinde koordine eden İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Nihat Burakgazi, kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi aştığını belirterek yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra düştüğünü söyledi.

Karın biriktiği yollarda ekiplerin büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Burakgazi, köylerinde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için gece gündüz demeden aralıksız çalıştıklarını söyledi.

 

il genelinde bu sabah itibarıyla toplam 266 köy yolunun kapandığını belirten Burakgazi, yolların ulaşıma açılması için 11 ekibin görev yaptığını ve zaman zaman ekiplerin de yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıklarını ifade ederek 18 greyder, 19 dozer, 8 kepçe, 3 kar küreme makinesi, 2 rotatif ve çok sayıda personelin durmadan çalıştığını dile getirdi.

 

Kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle şehirlerarası yolarda bir çok tır ve arabanın mahsur kaldığı bazı tır sürücülerinin 3 günden buyana Bingöl merkez ve çevre il yollarında mahsur kaldığı belirtildi.

 

Bingöl`de bir ayı aşkın bir süredir etkisini sürdüren kar yağışı, özellikle şehirlerarası yollarda etkili oluyor. Bingöl-Erzurum karayolu Çat bölgesi, Bingöl-Diyarbakır arasında bulunan Genç ilçesinin Tapan Tepe mevki, yine Bingöl-Elazığ illeri arasında bulunan Yol Çatı, mevkilerinde ulaşımın durma noktasına geldiği ifade edildi.

 

Meteoroloji yoğun sis ve buzlanmaya karşı sürücülerin `yola zincirsiz çıkmamaları` uyarısında bulunurken gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının beklendiği ifade belirtildi.
 
Nihat Kanat - İLKHA
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32533.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32537.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir