• DOLAR 32.288
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2409.315
  • ...
"Doğu Halep'te kalanların yüzde 60'ı kadın ve çocuk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Halep Belediye Başkanı Brita Hagi Hassan Halep'in haritadan silinmesine seyirci kalınmaması için çağrıda bulundu. Hassan, askeri müdahale istemediklerini ancak Beşar Esad'ın müttefiki Rusya'ya yaptırım uygulanmasını istedi.

Muhalefetin seçimlerle yönetime gelen son temsilcileri arasında yer alan Brita Hagi Hassan Fransa hükümetinin temsilcileriyle görüşmek üzere Paris'te bulunuyor.

Kalanların yüzde 60'ı kadın ve çocuk

Hassan, aylardır Rusya'nın havadan desteklediği Suriye hükümet kuvvetlerinin kuşatması altında tutulan Halep’te sivillerin çaresizlik içinde olduğunu ve “bomba, zehirli gaz ya da açlıktan ölmeyi beklediklerini” söyledi. Yüz gündür süren kuşatma sırasında 2 milyonluk nüfusun 250 bine indiğini belirten belediye başkanı, kalanların yüzde 60'ının kadın ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çekti.

Hassan, sadece kasım ayında kentin doğusuna bin 500 kez bomba yağdırıldığını, saldırılarda 760 kişinin öldüğünü, yaralı sayısının 2 bini aştığını, ölenlerin arasında 120 çocuk ile 70 de kadının bulunduğunu ve Doğu Halep'e 765 varil bombası atıldığını açıkladı.

Cerrahi müdahaleler bodrum katlarında ve ilkel araç-gereçlerle yapılıyor

Kent sakinlerinin su, ilaç, yiyecek, sığınak ve ambulansa ihtiyacı olduğunu belirten Hassan, 10 hastanenin bombalarla tahrip edilmesinden sonra doktorların cerrahi müdahaleleri bodrum katlarında ve ilkel araç-gereçlerle yapabildiklerini söyledi.

Kuşatma ve bombardımanlara bir haftadan fazla dayanamayacaklarını ve bu duruma seyirci kalanların suça ortaklık etmiş sayılacağını ifade eden Hassan, insanlık suçlarına iştirak edenlerden de ilerde hesap sorulacağını söyledi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir