• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
CHP listesi iptal edilebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP`nin aday listesine mahkeme yolu göründü. Aday listesindeki yerinin değiştirilmesine itiraz eden CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Genel Merkez`e verdiği itiraz dilekçesinin ardından bu kez listenin düzeltilmesi için YSK`ya başvurmaya hazırlanıyor. 

Öztürk, itirazlardan sonuç alamaması halinde hukuki yollara başvuracak.  Yüksek Seçim Kurulu`na sunulan listede Mersin`den 4. sırada görünen Öztürk, PM`de kabul edilen listede ise 3. sırada yer aldığını savunarak, listeye itiraz etti. Genel Merkez`e itiraz dilekçesi veren Öztürk, oradan sonuç alamayınca hukuki yollara başvurma kararı aldı.

"MADDİ HATA VAR"

Bu arada sırasını kaybetmek istemeyen Öztürk, YSK`ya da durumunun düzeltilmesi için itiraz başvurusu yapmaya hazırlanıyor. CHP Genel Merkezi`ne itiraz dilekçesi vererek PM görüşme bant ve tutanaklarını isteyen Öztürk, itirazlardan sonuç alamaması halinde hukuki yollara başvuracak.

Öztürk, hukuka aykırılık taşıyan maddi hata nedeniyle yaptığını öne sürdü. CHP önceki seçimde Mersin`den 3 milletvekili çıkarmıştı. Bu nedenle 4. sıradan aday gösterilen Öztürk`ün seçilmeme ihtimali yüksek bulunuyor. 

Kaynak: Star

Bu haberler de ilginizi çekebilir