• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Irak Zindanlarında İşkenceyle Öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistinli kaynaklar, aslen Gazze Şeridi`nin orta kesimindeki El-Bureyc Mülteci Kampı`ndan olan 30 yaşındaki Filistinli Imad Abdüsselam Ebu Rebii`nin Irak zindanlarında işkence edilerek öldürüldüğünü bildirdi.
 
Filistin Safa Ajansı`nın bugün (30 Ocak Pazartesi) söz konusu kaynaklardan edindiği bilgiye göre, otuz yılı aşkın bir süredir ailesiyle birlikte Bağdat`ın güneyindeki Ed-Dura bölgesinde yaşayan Imad Abdüsselam Ebu Rebii üç gün önce gözaltına alındı.
 
Imad Abdüsselam Ebu Rebii`nin gözaltına alındıktan bir süre sonra hastaneye kaldırıldığı fakat gördüğü ağır işkence nedeniyle vücudunun neredeyse tamamı parçalanan Filistinli gencin hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Ebu Rebii ailesinin Filistinli gencin cesedini bugün öğle saatlerinde Irak güvenlik güçlerinden teslim aldığını ve Irak`ta yaşadığı bölgede toprağa verilmek üzere kanuni işlemlerin tamamlanmaya çalışıldığını belirten kaynaklar, Gazze Şeridi`ndeki El-Bureyc Mülteci Kampı`nda yaşayan akrabalarının taziyeleri kabul ettiğini kaydetti.
 
Kaynaklar, Filistinli gencin 35 yaşındaki abisi Cihad`ın da birkaç yıl önce Irak güvenlik güçlerince benzer şekilde öldürüldüğüne dikkat çekti.
 
Irak`ın işgalinin ardından yüzlerce Filistinli Amerikan ve Irak güçleri tarafından öldürüldü ve binlercesi de yaralandı. Filistinli ailelerin birçoğu da canlarını kurtarmak için Irak-Suriye sınırındaki bölgeye kaçtı.
 
filistinhaber
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir