• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Somalili 400 Öğrenci İlahiyata Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), imam hatip liseleri, ilahiyat fakültesi ve Kur`an kurslarında eğitim verilmek üzere 100`ü kız 400 Somalili öğrenciyi 2 Şubat`ta Türkiye`ye getirecek.

Eğitim işbirliği ile ilgili bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Palakoğlu, Somali`ye yönelik en önemli projelerinden birinin de eğitim faaliyeti olduğunu belirterek, bu kapsamda Somali`den öğrenci ve din görevlilerinin Türkiye`de eğitim alması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Organizasyonu Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yaptıklarını ifade eden Palakoğlu, "3 ay önce Somali`nin her bölgesinden 3 bine yakın öğrenciyle mülakatların gerçekleştirildi. Ardından Türkiye`ye getirilecek 400 öğrencinin tespit edildi" diye konuştu.

 Palakoğlu, Somali`den 50 erkek öğrencinin vakfın bursuyla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`nde eğitim göreceğini anlattı.

50 erkek öğrencinin de Kastamonu`daki yatılı bölge okullarında Türkçe hazırlık okuduktan sonra Türkiye`nin çeşitli illerindeki imam hatip liselerine kayıtlarının yaptırılacağını belirten Polakoğlu, şunları kaydetti: "100 kız öğrenci ise İstanbul`daki Kur`an kurslarına yerleştirilecek. Buradaki 1 yıllık Türk dili ve kültürel eğitimlerinin ardından, başarılı olmaları halinde çeşitli lise ve üniversitelerde eğitim görebilecekler."

Öğrencilerin geliş, gidiş ücretleri ve her türlü iaşe masrafının vakıfları tarafından karşılanacağını dile getiren Palakoğlu, `Temel hedefimiz, öğrencilerin lise, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerinde dönerek, din işleri konusunda kendi ülkelerine, insanlarına hizmet etmelerini sağlamak" dedi.

Palakoğlu, öğrenci ve din görevlilerinin Esenboğa Havalimanı`nda resmi törenle karşılanacağını ve aynı gün otobüslerle eğitim görecekleri illere yolcu edileceklerini kaydetti. Somali`de görev yapan müftü, Kur`an kursu hocası ve imamlardan oluşan 40 kişilik grubun Türkiye`ye getirilerek, Konya`daki eğitim merkezlerinde hizmet içi eğitime tabi tutulacağını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir