• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Yurtların denetlenmesinde ciddi eksiklikler var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan, Adana`nın Aladağ ilçesinde ortaöğretim kız öğrenci yurdunda meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yurtların denetlenmesi hususunda ciddi eksiklikler olduğunu belirten Çakan, çocukların ihmal kurbanı olmaması gerektiğini söyledi.

Çakan, “Hem kamu hem özel kurs ve yurtların mevzuata uygun şekilde yönetilmesi ve denetlenmesi konusunda ciddi eksikliklerin olduğu açıktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ideal bir eğitim ve öğretim sürecinden mahrum şekilde kısıtlı imkânlarla barınmak zorunda kaldığı yurtların fiziki imkânlarının iyileştirilmesi, güvenlik standartlarının artırılması için gerekli altyapının oluşturulması, denetim mekanizmasının bir an önce etkin hale getirilmesi zorunluluktur.” dedi.

Bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için tedbir alınması gerektiğini dile getiren Çakan, “Batman Barosu olarak bu elim olayda hayatını kaybeden çocuklarımıza ve öğretmenlerine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu acı olayların bir daha yaşanmaması için ciddi denetim ve tedbirlerin alınması gerekliliğini vurguluyor, yaşanan olayda sorumluluğu bulunanlar hakkında etkin ve sonuç alıcı bir hukuki sürecin yürütülmesinin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir