• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Batman'da 22 bin işsizlik kaydı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Batman İl Müdürü Besim Eviz, işsizliğin azalması için yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Batman’da işgücü piyasasını destekleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Eviz, “Türkiye’nin en yüksek işsizlik oranının bölgede olduğu TÜİK verileri herkesçe malum. Doğrusu biz bu oranı Batman için gerçekçi görmüyoruz. Batman’da işsizlik oranı yaklaşık olarak yüzde 17 civarındadır ama gençler arasındaki işsizlik oranı Türkiye’de olduğu gibi bizde de yüksektir.” dedi.

İşsizliğin azaltılması için kadın ve genç istihdamına yönelik projeler yürüttüklerini dile getiren Eviz, sözlerine şöyle devam etti:

“‘Haydi Gençler İşbaşına’ programı kapsamında 2 bin kişilik bir proje daha devreye koyuyoruz. Bize 5 milyon TL daha para geldi. Yılsonu itibariyle bu projeden bin kişi daha yararlanacak. Toplam 3 bin gencin işsizliğini destekleme noktasında kaynak tahsisi yapıldı. Bu projeleri artırarak devam ettiriyoruz. Bu projelerden yararlanacak olan 3 bin genç hem işletmelerde deneyim sahibi oluyorlar hem üretime katkı sağlıyorlar hem de asgari ücrete yakın bir ücret alıyorlar. Bu, Batman’a ekonomik açıdan ciddi katkı sağlıyor. Ayrıca işsizlik oranının düşmesi noktasında yüzde 2-3 oranında bir katkısı vardır.”

“Geçen sene 27-28 bin, şu an 22 bin işsizlik kaydı var”

Eviz, işsizlikle mücadelede en büyük sıkıntılarının, üretim ekonomisine dayalı yatırım yapılmaması olduğuna değinerek, “Geçen sene bizde 27-28 bin işsizlik kaydı varken, şu an 22 bin küsur işsizlik kaydı vardır. Bu da işsizlik oranının azalması demektir. Gerek kamu sektörüyle yaptığımız projeler, gerekse sektörlerde yaptığımız kurslar, eğitimler, projeler bu işsizlik oranını ciddi bir şekilde olumlu etkiliyor ve düşürüyor. Burada en büyük sıkıntımız, yatırımcının ciddi bir şekilde üretim ekonomisine dayalı harekete geçmemesidir, yatırım yapmamasıdır. İkinci Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar yapılıyor. Devreye girerse inanıyorum ki 10 bine yakın insan birinci ve ikinci organizede iş sahibi olacak.” ifadelerini kullandı.

Batman’ın ticaret ve girişimcilik anlamında önemli bir il olduğunu sözlerine ekleyen Eviz, “Burada önemli olan yatırımcının elini taşın altına koymasıdır. Batman’ın hem cazibe merkezi hem de teşvik bölgesi olması dolayısıyla ciddi fırsattır. Batman ticari ve girişimcilik ruhu canlı bir şehirdir. Özel bir marka sahibi olan şirket, tekstil sahasında Batman’da şu an bine yakın elemanın çalışacağı yeni bir fabrika kuruyor. Muhtemelen Şubat, Mart’ta eleman alımına başlayacaklar. İşsizlikle mücadele konusunda var olan tüm projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir