• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
Konya`da Tuhaf Bir Yıkım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya`nın Karatay ilçesinde Ferit Akkuş adlı vatandaşın Başak-Der`e okuma salonu olarak kendi arsasında yaptığı 40 metrekarelik odaya önce yıkım kararı çıktı, ev sahibi polis tarafından taciz edildi. Üzümcü Mahallesi`nde Yenigün sokakta imar izni olmayan çok sayıda ev yerine bu odaya yıkım kararı çıkmasına tepki gösteren mahalle sakinleri ise çözüm bulunmasını istedi ancak belediye ekipleri, bu sabah yüzlerce polis eşliğinde yıkımı gerçekleştirdi.
Buranın Dindar Bir Belediye Tarafından Yıkılması Acımızı İki Kat Arttırdı
Yıkıma tepki gösteren mahalle sakinleri, "Burada çocuklarımız, kızlarımız, kadınlarımız ve tüm gençlerimiz Kur`an-ı Kerim`i öğrenip, İslami anlamaya çalışıyordu. Böyle bir yerin Mevlana`nın kenti olarak bilinen ve sözde dindar AKP`li Karatay Belediyesi tarafından yıkılması acımızı iki kat daha arttırmıştır" dedi.

Mağdur olduğunu belirten Ferit Akkuş ise gerçekleşen yıkımın tüm mahalleliyi üzdüğü gibi kendisini de fazlasıyla üzdüğünü belirterek, "Karatay Belediyesinin yıkımı gerçekleştireceğinden haberim yoktu. Sabah işe giderken yolda ekiplerin geldiğini gördüm, burası için geldiklerini tahmin etmedim. Çünkü belediyenin yaklaşık bir hafta önce gönderdiği tebligatta daha önce kesilen 4 bin 561 TL`nin 15 gün içinde ödenmesi gerektiği belirtiliyor, yıkımla ilgili herhangi bir madde yer almıyordu" sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

"Böyle Bir Yer Ancak İslam Düşmanları Tarafından Yıkılır"
Gelen tebligatın ardından bir hafta bile geçmeden yıkımın gerçekleştirilmesini manidar bulduğunu ifade eden Akkuş, böyle bir hayır yerinin ancak İslam düşmanları tarafından yıkılabileceğini söyledi.

Ferit Akkuş, "Bugün böyle İslami çalışmalar yapan bir yerin AKP`li Karatay Belediyesi tarafından yıkılması beni ve tüm mahalle sakinlerini derinden sarsmıştır. Ama kendilerini dindar bilip ve oylarımız ile seçtiğimiz Karatay Belediyesinin böyle bir yıkımı gerçekleştirmesi ve bunu kadın, çocuk ve yaşlıların gözü önünde yapması yüreklerde silinmesi güç bir etki yapmıştır.`` dedi.

Hatırlanacağı üzere; Konya merkez Karatay ilçesi Taşra Karaaslan Üzümcü Mahallesi Yenigün sokakta yaptığı 40 metrekarelik tek odaya yıkım kararı çıkaran ve daha sonra TEM polislerinin tacizine uğrayan Ferit Akkuş ajansımıza müracaat ederek başından geçenleri anlatmıştı.

Bu Kadar İmarsız Yapı İçinde Niye 40 Metrekarelik Oda Yıkılıyor
Medrese eğitimi gördüğünü bundan dolayı mahalledeki çocuklara İslami ve Kur`an-ı Kerim derslerinde yardımcı olduğunu ifade eden Ferit Akkuş başından geçenleri şöyle dile getirmişti: "Kadın ve çocuklar sık sık evime ders için geliyordu. Eşim kadınların ben de çocukların Kur`an-ı Kerim öğrenmelerine yardımcı oluyordum. Bunun için kendi tapulu arsamda 40 metrekarelik bir okuma odası yaptım ve yardımcı olmaları için bir STK`ya başvurdum. Onlar da siz her şeyi resmi prosedüre göre yaptığınız takdirde size yardımcı olabiliriz dediler. Ben de odayı kendi imkânımla inşa ettim. Her hangi bir sorun ile karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. Çünkü mahallede 100`den fazla ev var ve bildiğim kadarıyla bunların yalnız 3-5 tanesinin imar izni var.

Odayı bitirdikten sonra belediye ekipleri geldi ve odayı yıkmamı söylediler. Ben de yıllardır burada oturuyorum bu kadar imarsız ev olmasına rağmen sadece çocukların Kur`an derslerine yardımcı olmak için yapılan bu yeri yıkacaklarına bir anlam veremiyorum." demişti.

Akkuş ayrıca bu süreçte TEM polisleri tarafından da rahatsız edildiğini belirtmiş ve "Terörle Mücadele Ekibi`nin yıkımla ne ilgisi var" diye sormuştu.

M. Sait Adiyaman - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32479.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32481.jpghttp://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32492.jpg

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir