• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
"Soğuk suyun balığı daha lezzetli oluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı balıkçıların yüzünü güldürdü.

Havaların soğumasını fırsat bilenler, Çatak köyünde bulunan Peri Çayı’nda avladıkları balıkları ilçede farklı noktalara kurdukları tezgâhlarda satmaya çalışıyorlar.

Her yıl kış mevsimini fırsat bilip, balık sattığını belirten Murat Uzun, “Kar yağışını dört gözle bekliyorduk. Çünkü bizim ekmeğimiz kar yağdıktan sonra çıkıyor. Kar yağışından sonra su çok soğuk oluyor. Bu yüzden soğuk suyun balığı da lezzetli oluyor.” dedi.

Hava karardığı vakitlerde balıkların bir arada toplandığını dile getiren Uzun, bundan dolayı akşam saatlerinde balık avlamaya çıktığını ifade etti.

Balık için sipariş veriyorlar

Ekmeğini çıkarabilmek için soğuk havaya katlanmak zorunda olduğunu söyleyen Uzun, sözlerini şöyle tamamladı: “Hava karardığında balıklar hep bir arada toplanıyor. Attığımız serpme boş çıkmıyor genelde. Bu nedenle akşamları balığa gidiyorum. Tuttuğumuz balıkları ilçe merkezinde satışa sunuyoruz. Kışın balığın tadı güzel olduğu için balık geldiği gibi tükeniyor. Hatta balık getirmeden önce sipariş verenler bile oluyor. Tek zorluğumuz soğuk havada balık avlamak. Ekmek paramız için soğuk havaya katlanmak zorundayız.”

Avladıkları balıkları evde tükettiklerini belirten Mehmet Öztürk ise “Yazın balık tutmak hem yasak hem tadı güzel değildir. Su ne kadar soğuk olsa balığın tadı o kadar lezzetli oluyor. Biz de köyde işlerimiz olmadığı zaman arkadaşlarla balık avlamaya geliyoruz. Tutuğumuz balıkları satmıyoruz. Eve götürüp yiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir