• DOLAR 32.267
  • EURO 34.7
  • ALTIN 2402.332
  • ...
EL - ADL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ESMA'UL HÜSNA

EL-ADL / DOĞRUHABER

Allah`ın güzel isimlerinden olan el Adl, her şeyi yerli yerinde yapan, her şeyi hak ve doğru olan, asla zulmetmeyen, kullarına adil olmayı emreden ve adaletiyle zalimlerden mazlumların hakkını alan anlamlarına gelmektedir.

Allah (cc) adalet sahibidir. Kimseye zulmetmez, haksızlık yapmaz. Ne sevgisinde ne gazabında haddi aşmaz, zerre miskal adaletten şaşmaz. 

İslam`ı en güzel şekilde yaşayıp, hayat düzenini Kuran`ın öğretilerine göre şekillendiren insanlara cenneti, insanlara zulmedenlere, haddi aşanlara, Kuran-i öğütlere kulak tıkayanlara cehennemi layık görmesi El-Adl isminin tecellisidir. 

Her canlıya yeteneği kabiliyetinde güç ve cihazlarını vermek bu ismin tecellilerindendir. Konuşmaya ihtiyacı olan insana akıl, ağız, dil vermek, hayatının çoğunu çölde geçirecek olan deveye kumda batmasını engelleyecek geniş ayak, uzun süre suyunu depo edebileceği hörgüç, rüzgârda görebilme yeteneğine sahip gözler vermek, fillere, balıklara, kuşlara, böceklere, bitkilere ve diğer mahlûkata hayat haklarının korunması için verilen özellikler bu ismin birer aynasıdır.

Yarattığı her varlığın suretini kendine has yaratmış olması ve en güzel şekilde vücuda getirmiş olması da aynı şekilde bu ismin tecellilerindendir.

Dünyada herkese rızık veriliyor olması, güneşten, aydan, yıldızlardan herkesin faydalanıyor olması, Zalimlere gaybtan gelen tokatlar ve mazlumlara gelen yardımlar bu ismin tecellisidir.

Kısacası dünyadaki bütün dengelerin kaynağıdır bu isim. Bize düşen bu isim ışığında adaletten ayrılmamamız ve yalan iftira ve tuzaklardan uzak kalmamızdır…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir