• DOLAR 32.284
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2402.72
  • ...
"Yolumuzun yapılması için illa insan mı ölsün?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karayolları tarafından Şanlıurfa-Diyarbakır E-5 Karayolu üzerinde yapılan kavşağa, 50 metre mesafede bulunan onlarca mahallenin kullandığı yolun bağlanmaması mahalle sakinlerini mağdur ediyor.

Şanlıurfa`nın merkez Karaköprü ilçesine bağlı Kabahaydar Kavşağı tamamlandıktan sonra birçok mahalleye hizmet vermeye başladı. Bununla beraber kavşağa 50 metre mesafede bulunan başta Horzum Mahallesi olmak üzere onlarca mahallenin kullandığı yolun kavşağa bağlanmaması, bu yolu kullanan mahalle sakinlerini mağdur ediyor.

Mahalle sakinleri, kavşak ile mahalle yolu arasında bağlantı olmadığı için 50 metrelik mesafeyi ters istikametten gitmek zorunda kaldıkları için birçok trafik kazasının meydana geldiğini ve trafik polisleri tarafından kendilerine ceza kesildiğini ifade ettiler.

Hem kaza yapmamak hem de ceza yememek için ters istikamette girmeyen mahalle sakinleri ise yaklaşık 20-30 kilometre mesafede bulunan Şanlıurfa GAP Havaalanı civarındaki kavşaktan dönmek zorunda kalıyor. Bu da hem zaman açısından hem de maliyet açısından külfet oluyor.

Yaşadıkları mağduriyetle ilgili konuşan mahalle sakinleri çok sayıda insanın kaza yapmasına sebep olan kavşak sorununun bir an önce çözülmesini bekliyor.

Horzum Mahallesi Muhtarı Mustafa Kılıç, "Kabahaydar Mevkiindeki göbek (kavşak) ile köy yolumuz arasında 50 metrelik bir mesafe var. Kavşaktan köyümüze doğru bir yol yapsalar yeterlidir. Yetkililerden rica ediyoruz. Burada kazalar oluyor. Nice insanlar öldü. Niceleri de yaralandı. 50 metreyi neden yapmıyorlar. Biz köy yoluna girmek için havaalanı kavşağından dönmemiz gerekiyor ki bu da 20-30 kilometre oluyor. Hastamız ve acil durumlarda nasıl 20-30 kilometre uzaklıktan dönüp gideriz. Kavşağın yanındaki ağaç kısmından yol çıkarsa yeterlidir. Bakın sizin de gördüğünüz üzere karşı karşıya arabalar ters istikametten geçiyor.  Her an kefenimizi hazırlamışız. Burası gerçekten tehlikelidir. Allah için bu yolu yapın. Bu yol hatalıdır. Buranın yapılması için illa insan mı ölsün. Diyarbakır istikametinden gelen araçlar 150 kilometre hızla geliyor. Köyümüze gelmek isteyip ters istikametinden gelen araçlar var. Bu durumda yaşanabilecek kazada kurtuluş olmayacaktır." diye konuştu.

Kendisine defalarca trafik cezası kesildiğini hatırlatan Halil Yapıcı, bunu yetkililere defalarca ilettiği halde bir çözüm bulunmadığını ileri sürdü.

Yapıcı, "Yetkililerden ricamız karayollarında yetişen mühendisler, çevre yolunun göbeğindeki yolumuz 50 metre tersten gidiyoruz. Kabahaydar kavşağından 50 metre tersten giriyoruz. Birkaç defa ceza yedim ve bunu yetkililere söyledim. Onlara buradan bir giriş yapılması lazım çünkü burada 2 bin insan yaşıyor. Girişini az aşağıya verseniz hem mağdur olmayız hem de ceza yemeyiz. Buna karşılık trafik polisin bize verdiği cevap ‘o bizi ilgilendirmiyor. Eğer o kavşaktan ters bir şekilde girmezsek havaalanın kavşağından dönmemiz gerekiyor. O da bize 20 TL`ye mal oluyor. 20 kilometre gibi bir mesafe var. Buna derhal bir çözüm bulunması lazım." şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen Sabri Kılıç da şöyle devam etti: "Devamlı ters yöne girdiğimiz için ceza yiyoruz. Kaç defa şahit oldum ki kazalar oluyor. Karayollarına söylediğimizde de 'bu şekilde yapılmış ve böyle kalacak' diyorlar. 20 kilometre uzaklıktaki havaalanından dönüp geliyoruz. Bu da ayrı bir sıkıntıdır. Yetkililerden bu duruma bir el atmalarını istiyoruz."

Başka imkânları olmadığı için ters istikametten gitmek zorunda kaldıklarını belirten araç sürücüsü Cemal Şeker ise, yetkililerden taleplerinin giderilmesini istediklerini söyledi. (Osman Gülebak-Ramazan Casuk-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir