• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
Yazdığı kitaplarla hayata tutunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da yaşayan yüzde 98 engelli olan 41 yaşındaki Diyarbakır doğumlu Yazar Erdal Yalçın, okuma isteğinden de hiçbir zaman vazgeçmediğini ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini dışardan bitirdiğini söyleyerek, hedefi ise üniversite sınavını kazanıp, psikoloji bölümünü okumak olduğunu belirtti.

Hiç kimseye muhtaç olarak yaşamak istemediğini ifade eden Yalçın, tekerlekli aracıyla yazdığı kitaplarını satıp para kazanarak yaşama tutunduğunu söyledi.

2 yaşındayken geçirdiği menenjit sonucu beyin felci geçirdiğini ve bundan dolayı okula gidemediğini ifade eden Yalçın her ne olursa olsun hayata olduğu sürece kitap yazmaktan ve okumaktan vazgeçmeyeceğini belirti.

Yalçın, kitap yazma serüvenini şöyle anlatı: "Diyarbakır doğumluyum, iki yaşında geçirdiğim menenjit sonucu beyin felci oldum. Ailemle yaşıyorum. Annem, babam ve kardeşlerim var. Üç kız iki erkek toplam beş kardeşiz. Hayatımda hiç okula gitmedim ama bu sene liseyi dışardan bitirdim. Bu sene girdiğim üniversite sınavını 34 puanla kaçırdım. Hedefim ise psikoloji bölümünü kazanmaktı. 26 yıldır yazı yazıyorum ve 12 yılı aşkındır da kitap çıkarıyorum. 10 yıl sponsor aradım kitap çıkarmak için ama sadece ilk kitabıma bulabildim. Artık ikinci kitabımdan sonra kendim yapmaya başladım. Hayatta olduğum sürece kitap yazmaya devem edeceğim."

"Hedefim milletvekili olmak"

Gelecekteki hedefinin milletvekili olmak olduğunu dile getiren Yalçın, toplumun zamanını çoğunu boş geçirdiğine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnsanlar zamanının çoğunu boşa harcıyor. Hep geziyorlar. Hâlbuki üretmek lazım, çalışmak lazım. Ama biz insanlar çalışmayı sevmiyoruz. Çalışalım, üretelim hem ülkemiz hem de biz kazanalım. Hedefim milletvekili olmak. Bazı projelerim var onları gerçekleştirmek istiyorum."

"Okuyan toplum olalım"

Bilinçli bir toplumun yeşerebilmesi için okuyan vatandaş olmamız gerektiğini ifade eden Yalçın,"Ben kitap yazmak ve kitap satmak için kimseden yardım istemiyorum. Kendim yazıyorum, kendim satıyorum. Kitaplarımı almak isteyenler erdalyalcın.info internet adresinden sipariş edebilirler. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Okuyan toplum olalım. Gerekli her şeyi okuyalım. Okuyup bilinçlenelim. Bilinçli toplum, bilinçli vatandaş demektir." şeklinde konuştu. (Ahmet Karakaş-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir