• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
"Bu kış muhtaç aileleri unutmayın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde yakacak yardımı alabilmek için kendilerine başvuran muhtaç aile sayısının arttığına dikkat çeken Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Gaziantep Umut-Der Sekreteri Nihat Bakşi ile Bitlis'in Tatvan ilçesinde faaliyet yürüten UMUT-DER`in Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci Yücel Oktay, hayırseverlere yardım çağrısında bulundular.

Mağdur ailelere sıcak bir ortam oluşturmak ve gereken kışlık yakacak ihtiyaçların giderilmesi için çaba harcadıklarını belirten Gaziantep Umut-Der Sekreteri Nihat Bakşi, bu konuda hayırseverlerden kışlık yakacak malzemesi için yardım talep ettiklerini ve hayırseverlerden de aldıkları bağışlarla yakacak ihtiyacı olan ailelere yardımcı olduklarını belirtti.

Bakşi, “Umut-Der olarak kış aylarında kömür, odun ve yakacak yardımında bulunuyoruz. Bununla birlikte soba, yatak ve battaniye yardımlarımızda oluyor. Bildiğiniz gibi kış mevsimine girmiş olmaktayız. Havalar da artık soğudu. Bizim bünyemizde bulunan yüzlerce ailenin yakacağı yok. Kimisinin de bir sobası dahi yok. Bizden bu anlamda talepte bulunuyorlar. Bizlerde yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talep ediyoruz.” dedi.

Kışlık yakacak ihtiyacı olan yoksul ailelerin, ihtiyaçlarını karşılayarak yüzlerini güldürmek ve bu ailelere sıcak bir ortam hazırlamak istediklerini belirten Bakşi, “Soğuklar başladı. Biz sıcak yerde yatarken kendileri soğuk yerde ve zor şartlarda kalıyorlar. Bunların içinde kimi Suriyeliler, bodrum katlarda ve çadırlarda yaşamak zorunda kalıyorlar. Bazı ailelerin çocukları soğuk havalarda hastalanıyor. Hatta önceki yıllarda soğuk hava şartlarından dolayı ölen çocuklar olmuş.” ifadelerini kullandı.

Özellikle çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli sığınmacıların, havaların soğumasıyla birlikte soba ve battaniyeye ihtiyaç duyduğunu, bu konuda da hayırseverlerden destek beklediklerini dile getiren Bakşi, şuana kadar Gaziantep`te 35 aileye 18 ton kömür yardımında bulunduklarını aktardı.

UMUT-DER Tatvan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci Yücel Oktay ise ilçede uzun ve çetin kış şartlarının yaşandığına dikkat çekerek, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmada adına hayırseverlere çağrıda bulundu.

İmkanları dahilinde muhtaçlara yardım ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Oktay, “İlçemizde etkili olan uzun ve çetin kış mevsimi başladı. Şimdiye kadar ihtiyaç sahibi ailelerin giyim ve gıda ihtiyaçlarını düşünüyorduk. Ama bu saatten sonra bu ailelerin soğuktan korunmaları için ısınma ihtiyaçları da başladı. Şu an evine ısınmak için odun ve kömür alamayan ve alma imkanı olmayan vatandaşlarımız var. Bu kış, muhtaç aileleri unutmayın. Bunlara ulaşılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm hayırseverlere çağrıda bulunuyorum.” dedi. (İbrahim Koçyiğit, Şükrü Tontaş- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir