• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mağdur aileye yardımları ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sason’un Bayramlar köyüne bağlı Aykonak mezrasında, derme çatma bir çadırda kalan Aslan ailesinin verdiği yaşam mücadelesinin gündeme gelmesinin ardından hayırseverler tarafından aileye gıda ve giyim yardımında bulunuldu.

İLKHA’nın geçtiğimiz günlerde servis ettiği haberde, lastik ayakkabısı incitmesin diye çorabı olmadığı için ayaklarına naylon poşet giyen Meryem Aslan’ı dramını aktarmıştı. Bunun üzerine harekete geçen bazı hayırseverler küçük Meryem’e ayakkabı, çorap ve elbise yardımında bulundu. Hayırseverler ayrıca aileye gıda yardımında da bulundu.

Yardımların ulaştırılmasında emeği geçen Sabahattin Atalay, Türkiye’nin çeşitli illerinden gönderilen yardımların Aslan ailesine ve köydeki diğer ailelere çeşitli yardımları gönderdiklerini ifade etti.

Yapılan yardımların yeterli olmadığını söyleyen Atalay, “Hayırseverlerden bu konuda daha çok yardım bekliyoruz. Bu ailelere çadırlarda kalıyorlar. Su, elektrik, ayakkabı, çorap, elbise ve birçok temel ihtiyaçlar yok. Şimdi hava biraz güzel, havalar soğuduğu zaman yaşam koşulları da zorlaşıyor.” dedi.

İmkânsızlıklar nedeniyle ayaklarına çorap yerine naylon poşet takmasıyla akıllarda kalan Meryem Aslan ise yapılan yardımlar için hayırseverlere teşekkür etti.

Kalacak bir evlerinin dahi olmadığını ifade eden Aslan, her gece karanlıkta kaldıklarını söyleyerek hayırseverlerden daha fazla yardım beklediklerini belirtti.

“Devlet Bize destek olsun”

Annesi hasta babası da özürlü olan Mehmet Salih Aslan da devletin kendilerine destek olması gerektiğini söyledi.

Aslan, devamında şu ifadeleri kullandı: “Çadırlarda doğduk, çadır altında yaşıyoruz. Kışın köyümüze çok kar yağdığı için buraya geliyoruz. Buraya gelmesek oradaki hayat şartları çok daha zordur. Bize devlet destek olsun. Babam yıllardır özürlüdür. Devlet, babama özürlü maaşı vermiyor. Devletin bize destek olmasını istiyoruz. Bazı hayırseverler bize yardımlarda bulundu Allah onlardan razı olsun.” (M. Sait Çelik, M. Sait Aksoy- İLKHA)





































Bu haberler de ilginizi çekebilir