• DOLAR 32.393
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2388.515
  • ...
"İnsan sağlığı için atılan her adım iyidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, sigaraların kapalı dolaplarda satılacağını ve paket üzerinde bulunan markaların neredeyse görünmez duruma getirileceğini söylemişti. Bakanlık, özellikle çocuk ve gençlerin görmemesi için sigara paketlerinin raflarda değil, tezgâh altında bulunması için adım atacak.

Bakanlığın çalışmasını olumlu gören  Salih Yuva adlı esnaf, “Hiç kimseye sigara içmeyi tavsiye etmiyoruz. Sigaranın kapalı ortamda içilmesi, satılırken görünmemesi daha iyidir. Sigaranın yanlış örnek olmaması için uğraşmalıyız. Sigara paketlerinin renklerinin aynı olması daha iyidir. En azından çekici olmaz. İnsanlar sigaraya karşı temkinli olmalı. Yasa sigarayı bırakmak açısından olumlu bir gelişmedir.” dedi.

Sigara nedeniyle futbolu bıraktığını dile getiren Ayhan Ağaoğulları, sigarayı bırakmak için bu tür çalışmalardan ziyade insan iradesinin daha önemli olduğunu ifade etti.

Sigaranın renklerinin aynı olmasının bir şeyi değiştirmeyeceğini savunan Doğan Tunç, şunları söyledi: “İnsanların sigarayı bırakması sağlığı içindir. Sigaranın renklerinin aynı olmasının bir şeyi değiştireceğini düşünmüyorum, önemli olan içindekidir. Gençler, bir an önce bırakmalıdır. Zira sigara hem maddi olarak hem de manevi olarak zararlıdır.”

İnsanların sağlığı için atılan her adımın faydalı olduğunu belirten Mahmut Düşün de “Bakanlığın yasası olumludur. İnsanların sağlığı için yapılan her çalışma, atılan her adım iyidir. Bu uygulama da güzel ve faydalı bir uygulamadır. Gençler sigaraya karşı dikkatli olmalı, ondan uzak durmalıdır.” şeklinde konuştu.

Sigara konusundaki çalışmaları değerlendiren Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öğer ise 2008’de tütün mamullerinin kullanımı ve satışıyla ilgili yasaklar getirildiğini ancak halkın bunlara yeteri kadar önem vermediğini söyledi.

Öğer, “Sigara kutularının üzerindeki markanın tamamıyla görünmeyecek şekilde olması ve sigaraların market, bakkal veya bayilerde kapalı kutularda görünmeyecek şekilde satılmasıyla ilgili çalışma yapılması dünyada var olan örneklerden birkaç tanesidir. Sigara satımını minimize etme noktasında iyi bir çalışma. Tütün veya alkolle ilgili 18 yaşından küçüklere satanlar hakkında cezai müeyyidenin olmasına dair kanun olduğunu hatırlattı. Ebeveynler çocuklarını sigara ve alkol almaya kesinlikle göndermesinler. Çünkü sigara ve alkol alması istismardır.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge–İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir