• DOLAR 32.458
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2439.902
  • ...
Bombalı saldırı mağdurlarına 5 milyon TL verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde 4 Kasım 2016 tarihinde PKK tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında evleri ve iş yeri zarar görenlere yardımlar devam ediyor.

Patlama sonucunda evleri zarar gören bin 16 aileye, iş yeri, ürünleri ve araçları hasar gören bin 664 esnafa, saldırı anında bölgede bulunup araçları hasar gören 67 kişiye toplam 5 milyon 392 bin 488 lira yardımda bulunuldu.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy yardımların hızla devam ettiğini belirterek, “Bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain patlamada zarar gören vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetleri gidermek adına, Valiliğimiz tarafından başlatılan çalışmalar hızla devam etmektedir. Patlamanın yaşandığı günden itibaren başlatılan ve mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan çalışmalar sonucunda toplam bedeli 14 milyon 139 bin 459 TL olan ve 6 bin 473 dosyadan oluşan hasar tespiti yapılmıştır.” dedi.

Bu kapsamda Başbakanlık tarafından Diyarbakır Valiliğine gönderilen 5 milyon 392 bin 488 TL ödeneğin Bağlar Kaymakamlığına aktarıldığını ve mağdurlara ödenmeye başlandığını sözlerine ekleyen Vali Aksoy, ayrıca Diyarbakır merkez ve Bağlar Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 4 bin 261 haneye toplam bir milyon 590 bin 29 TL nakdi yardım yapıldığını söyledi.

“Kalacak hiçbir yeri olmayan vatandaşlar çeşitli otellerde misafir edilmekte”

Aksoy daha sonra, “Patlama nedeniyle evi kullanılamayacak derecede hasar gören Bağlar ilçesindeki evi dışında kalacak hiçbir yeri olmayan, bugüne kadar 11 aile 48 kişi, bugün itibariyle 6 aile 27 kişi çeşitli otellerde misafir edilmekte ve onların da masrafları Valiliğimiz tarafından karşılanmaktadır. Ağır hasarlı olan Çevik Kuvvet ve Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait bina, vatandaşlarımıza ait 48 daireden oluşan 2 binanın yıkımı tamamlanmıştır. Enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanmıştır. Orta hasarlı ve yıkılan binalar ile ilgili çalışmalar 5233 Sayılı Kanun kapsamında sürdürülmektedir. ifadelerini kullandı.

“Okullarımızda eğitim öğretim kesintisiz olarak devam etmektedir”

Aksoy ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan kriz merkezinde yürütülen çalışmalar sonucunda 4 okulda 102 dersliğin hasar gördüğünü sözlerine ekleyerek, tespit hasar gören okulların onarımları hızlı bir şekilde tamamlandığını ve 07 Kasım 2016 Pazartesi gününden itibaren de tüm okullarda eğitim öğretim kesintisiz olarak devam ettiğini belirtti.

Aksoy son olarak, “Aile ve Sosyal Politikalar bünyesinde kriz masası oluşturularak 3`er meslek elemanından oluşan 10 ekip olmak üzere toplamda 30 meslek elemanı, vatandaşlarımıza, psiko-sosyal destek çalışmalarına başlamıştır. Ayrıca hastanelerde tedavisi devam eden vatandaşlarımızın ziyaretine gidilmiştir. Bugün itibariyle 217 aile ziyareti gerçekleştirilmiştir. Bu ailelerden 132`si kira yardımı ve temel ihtiyaçlar konusunda Bağlar Sosyal Yardımlaşma Vakfına, 11`i de psikolojik destek sağlanması için sağlık bakanlığına bağlı kuruluşlara bildirilmiştir. Eğitimine devam edemeyen 11 öğrencimiz için il milli eğitim müdürlüğüne bilgi verilmiş. Ayrıca sosyo-ekonomik yoksunluk içinde olduğu tespit edilen 34 aile ile ilgili sosyo-ekonomik destek çalışmalarına başlanılmıştır. Şehit olan 11 vatandaşımızdan 9 şehidimizin 2828 sayılı sosyal hizmet kanununa dayanılarak sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden faydalanması için işlemler başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir