• DOLAR 34.277
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2918.168
  • ...
Bursa'da yapılan ameliyat, canlı yayınla diğer illerden de izlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği tarafından gerçekleştirilen “Omuz Artroskopisi ve Artroplastisi’nde Güncel Konular” toplantısında yapılan ameliyat internet üzerinden farklı illerde bulunan ilgili hekimler tarafından online olarak izlendi.

Ortopedi ve travmatoloji hekimlerinin bilgi ve tecrübelerini arttırmaya yönelik yapılan toplantıya Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ulunay Kanatlı, Op. Dr. Bülent İnce, Yar. Doç. Dr. Mustafa Özer ve Op. Dr. Elşan Necefov'un eğitmen olarak katılırken, 2 canlı cerrahi operasyonu gerçekleştirildi. Moderatörlar eşliğinde yapılan cerrahi müdahalede Ortopedi ve travmatoloji hekimleri soru ve katkılar ile interaktif katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, “Bu tip bilimsel etkinlik ve faaliyetlerin devam etmesini istiyoruz. Hekimlerimiz yeni teknikler üzerine bilgi alış verişinde bulunacak. Yeni gelişen teknolojilerle omuz artroskopisi konusunda eğitim alacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Seminerin moderatörlüğünü yapan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Prof. Dr. Alpaslan Öztürk ise “Omuz eklemindeki kıkırdak, tendon kopmaları, omuz eklemi hareket kısıtlılıkları ve özellikle omuz eklemine yönelik ağrıların sebeplerini tartıştık. Saat 12.30-15.30 arasında yapılan oturumda iki hasta üzerinde omuz artroskopisi (Kapalı Omuz Cerrahisi) yapıldı. Bu oturumda yapılan canlı cerrahi ameliyatlarında hem salondaki katılımcılar hem de internet üzerinden tüm ülke çapındaki izleyici hekimler sorular yönelterek interaktif bir biçimde eğitim aldılar. Aynı zamanda ameliyatları da anlık izleme fırsatı buldular. Omuzdaki hastalıklara kapalı olarak nasıl tanı konulup tedavi edilebileceği konuları son gelişmeler ışığında ele alındı. Toplantının oldukça faydalı olduğunu yapılan geri bildirimlerden de anlaşıldığından bu tip bilimsel faaliyetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz.”diye konuştu. (İLKHA)  









Bu haberler de ilginizi çekebilir