• DOLAR 34.26
  • EURO 37.644
  • ALTIN 2921.574
  • ...
Ayakkabıcılar Organize Sanayi Bölgesinde toplanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesindeki Nizip Caddesi çevresinde yoğunlukta bulunan ayakkabı esnafını Organize Sanayi Bölgesinde toplayacaklarını belirten Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, kurulacak Organize Sanayi Bölgesinin çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Kentteki sanayiye nitelikli eleman kazandırmak amacıyla Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 bin metrekarelik alan üzerinde yaptıkları ‘Mesleki Eğitim Merkezi’nin bina inşaatının bittiğini ve iç dizayn çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Konukoğlu, eğitim merkezinin açılışını ocak veya şubat ayında olacağını bildirdi.

Merkezin içinde ahşap, metal, inşaat, plastik, kaynak, boya, iklimlendirme, otomasyon, elektronik, elektrik makine, bakım onarım basınçlı kaplar, tesisat, teknik resim, proje çizim, endüstriyel tasarım modelleme, tekstil, trend tasarım moda ve gıda atölyelerinin yer aldığını anlatan Konukoğlu, ayrıca AR-GE ve İnovasyon Merkezi, laboratuvarlar, bilgisayarlı eğitim salonunun da bulunduğunu ifade etti.

Ayakkabı sektörü ihtisas OSB’ye kavuşacak

Gaziantep’in ayakkabı üretiminde önemli bir merkez olduğunu belirten Konukoğlu, kentsel dönüşüm alanı içinde yer alan Nizip Caddesi çevresinde yoğunlukta bulunan ayakkabı esnafını bir organize sanayi bölgesine taşıma çalışmaları olduğunu kaydetti.

‘Gaziantep Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB’ kurulacağı bilgisini paylaşan Konukoğlu, “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yeni ihtisas OSB, Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB yanında yer alan yaklaşık bir milyon 200 bin metrekarelik alanda kurulacak. Ayakkabı sanayicileriyle bir çalışma yaptık ve talepleri topladık. Yeni OSB’nin kurulması gereken çalışmaları başlattık. Bu konuda da Ankara’da ilgili bakanlıkla görüşme yapacağız. Bundan sonraki aşamaları da hızlı şekilde geçmeye planlıyoruz.” dedi.

"Gaziantep en fazla ihracat yapan 5’inci şehir"

İhracata ilişkin değerlendirmelerde bulunan Konukoğlu, aylık bazda en fazla ihracat yapan 5’inci şehir konumunda bulunan Gaziantep’in yıllık bazda da 5'inci sıraya çıktığını anımsattı.

Konukoğlu, “Ocak-Ekim 2016 döneminde Ankara’yı yaklaşık 40 milyon dolar geçerek, 5’inciliğe oturduk. Amacımız daha fazla ihracat yaparak, Ankara ile aramızdaki mesafeyi açmaktır. Donald Trump’un ABD Başkanı seçilmesiyle dolar dünya genelinde hareketlendi. Bu hareketlenme de önümüzdeki dönemde ihracatımızın önünü açma konusunda bir etken olabilir. Dolar bazındaki maliyetlerimiz otomatikman aşağı gelecek. Bu da ihracat yönünden bizim rekabet gücümüzü artıracaktır.”diye konuştu. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir