• DOLAR 34.256
  • EURO 37.636
  • ALTIN 2918.125
  • ...
"Şanlıurfa için önemli projelerimiz var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sabah erken GAP Havalimanına iniş yaptı.

Bakan Avcı'yı Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timur, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü  Aydın Aslan karşıladı.  

İlk olarak merkez Karaköprü ilçesinde bulunan Narlı İlköğretim Okulunda kendisinse mektup gönderip kitap isteyen öğrencileri ziyaret eden Avcı, buradaki temasların ardından Şanlıurfa Valiliğine geçti.

Şanlıurfa Valisi Güngür Azim Tuna tarafından kendisine bir tablo hediye edilen Avcı, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa’da yapılan kültür ve sanat çalışmalarını yerinde görmek için Şanlıurfa’ya geldiklerini belirten Avcı, şimdiki Şanlıurfa Valisi Güngür Azim Tuna ile birlikte daha önceleri Eskişehir’de kültür ve sanat alanında yaptıkları başarılı çalışmaların tecrübesini Şanlıurfa’ya taşımak istediğini söyledi.

Tarihi açıdan büyük bir potansiyele sahip Şanlıurfa’nın bu potansiyelinden yeterince faydalanılmadığını ifade eden Avcı, kültür ve sanat alanında güzel projeler hazırladıklarını, bu projelerin zaman içerisinde hayata geçirileceğini belirtti.

Açıklamanın ardından Valilik toplantı salonun geçen Avcı, Türk Dünyası Vakfı mütevelli heyetinin toplantısına katıldı.

Burada da kısa bir konuşma yapan Avcı, daha önce Eskişehir’de düzenlenen Bilim Kültür Şenliğinin 3'üncüsünü aralık ayının sonunda Şanlıurfa’da düzenleneceğini söyledi.

Bakan Avcı’nın temasları devam edecek. (Osman Gülebak-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir