• DOLAR 34.281
  • EURO 37.663
  • ALTIN 2913.645
  • ...
Kayyum atanmasını protesto eden gruba müdahale edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü PKK/KCK soruşturması kapsamında Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte Erciş'te 8, Van Belediyesi'nde ise 4 belediye yetkilisinin gözaltına alınmasını ve kayyum atamasını protesto eden yaklaşık 100 kişilik HDP’li gruba, polis tarafından müdahale edildi.

İçişleri Bakanlığı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın görevinden uzaklaştırıldığını ve yerine Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini açıklamıştı.

Kayyum atanmasının ardından bu sabah çok sayıda TOMA ve zırhlı polis araçları Van Büyükşehir Belediyesi’nin önüne gelerek binaya girişleri yasakladı. Belediye hizmet binasında aramalar sürerken, kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla belediye binası önünde toplanan gruba polis ikazda bulundu.

Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan gruba çevik kuvvet ekipleri, TOMA’lar ile tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Polisin müdahalesi ile birlikte gruptakilerin hizmet binasının duvarından atlayarak kaçtığı görüldü. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir