• DOLAR 34.279
  • EURO 37.592
  • ALTIN 2881.102
  • ...
Balıkçı esnafı yağmur yağışlarının artmasını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balığa olan talebin az olmasından dert yakınan Gaziantep'teki balıkçılar, kış mevsiminde olunmasına rağmen balık satışlarının olmamasını sıcak havaya bağladıklarını dile getirdiler.

Kış mevsiminin etkisini tam olarak göstermemesinin ve havaların sıcak olmasından dolayı balığa olan ilginin azaldığına dikkat çeken esnaf Bablı Güzel, hava soğuk olduğu zaman balık satışlarının daha iyi olduğunu söyledi.

Balık sezonu başladığından beri satışların düşük olduğunu belirten Güzel, balıkçı esnafı olarak yağışlı günleri beklediklerini söyleyerek, “Havaların soğumasını bekliyoruz. İnşallah havalar soğur da satışlar başlar. Havalar şu ana kadar çok sıcak olduğundan dolayı balığa pek rağbet yoktu. Balık çeşitlerinin, özellikle hamsinin az olması satışları bayağı etkiledi. Yağmuru bekliyoruz.” dedi.

Güzel, “Biz balıkçılar için satışların en iyi olduğu dönem yağışların ve havaların soğuk olduğu günlerdir. Bizim yağışlı günlerde satışlarımız daha iyi oluyor. Gaziantep’te de yağışların gelmesini bekliyoruz. Havalar soğumadığı ve yağışlar olmadığı zaman balık satışları olmuyor.” ifadelerini kullandı.

Kış aylarında balığın bol bol tüketilmesi gerektiğini ifade eden Güzel, balığın oldukça yararlı bir besin olduğu için sofralardan eksiltilmemesi gerektiğini de dile getirdi.

Palamutun bol olduğunu belirten Güzel, “Bu sene hamside sıkıntımız var. Çünkü az çıkıyor. Tezgâhta gördüğünüz gibi hamsi, istavrit, çupra, levrek, çinekop, alabalık, sazan ve diğer çeşit balıklarımız var. En çok tüketilen balık ise sardalye, İzmir hamsisi dediğimiz balık. Bunun yanı sıra palamut da tüketiliyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir