• DOLAR 34.265
  • EURO 37.679
  • ALTIN 2887.753
  • ...
Suriyelilere yönelik projenin açılış toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi (DÜ), Karacadağ Kalkınma Ajansı (KKA), Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği ile Suriye Dostluk Derneğinin işbirliğiyle hazırlanan “Diyarbakır ve Şanlıurfa İllerindeki Suriyeli Göçmenlerin İşgücü Piyasası Analizi” projesinin açılış toplantısı yapıldı.

DÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, KKA Genel Sekreteri Hasan Maral, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan proje yürütücüsü ve DÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan, çalışmanın amacı hakkında bilgiler verdi.

Diyarbakır ve Şanlıurfa’da Suriyelilerin işgücüne katılım düzeylerini belirlemek ve bilimsel sonuçlar üretmek amacında olduklarını söyleyen Doğan, “Aslında Suriyeliler sorununu Dünya ülkelerinin topyekûn sorunu olmasına karşın ülkemiz coğrafi, dini, kültürel, tarihi ve etnik yakınlık gibi sebeplerle en çok etkilenen ülkelerin başında gelmektedir. Proje sonuçlarının değerlendirilmesi neticesinde öncelikli olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yaşayan Suriyelilerin işgücü piyasa analizi ortaya çıkarılacaktır. Bu meyanda, illerdeki işletmelere uyguladığımız anket neticesinde Suriyelilerin hangi mesleklerde ve hangi sektörlerde istihdam yarattıkları ve istihdam edildikleri ortaya konulmaya çalışılacaktır.” dedi.

Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı Kadriye Esra Aydın ise Suriyelilerin sadece ışıklarda mendil satan ve dilenenlerden ibaret olmadığını, doktoru, öğretmeni, avukatı, işvereni ve fabrikatörü olduğunu ifade etti. Aydın, “Ciddi bir savaş yaşadılar. Evlerini, işlerini kaybettiler, kimliksiz kaldılar. Projenin doğma nedeni budur.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir