• DOLAR 34.267
  • EURO 37.634
  • ALTIN 2883.485
  • ...
"Hayat bir sermayedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanan "Gençlik Merkezleri Hasbihal Gençlik Sohbetleri" kapsamında Gaziantep’teki gençler, bir araya gelen Gazeteci Adem Özköse, hayatın bir sermeye olduğunu belirterek, her geçen gün insanların ölüme biraz daha yaklaştığını söyledi.

Zeugma Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Alem-i İslam Sohbetleri programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Özköse, gençlere yönelik hasbi-hal şeklinde bir konuşma yaptı.

Seyahatlerinde görüp yaşadığı olayları gençlere anlatan Özköse, gençlerin özellikle okumalarını, hayal kurmalarını, hayatı önemsemelerini ve bu dünyadaki yaşantının da ahret hayatını şekillendireceğini, bu bilinç ve sorumluluk içerisinde hareket etmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Kitap okumanın da çok önemli olduğunu belirten Özköse, “Eğer kitabın diğer sayfalarını da okumak istiyorsanız mutlaka gezmeniz lazım. Hayata bir defa geliyoruz. Şu salonda bulunanlar 100-150 yıl sonra büyük bir ihtimal olmayacaklar. Bu dünyanın en gerçek yönü de aslında biz hep birlikte ölüme doğru yürüyoruz. Hayatın da en gerçek tarafı her gün ölüme biraz daha yaklaşmamızdır. Bizler her geçen gün ölüme biraz daha yaklaşıyoruz. Bu hayat bir sermayedir.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir