• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Pakistan'ın, FETÖ ile ilgili kararı memnuniyet verici"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Özbekistan’ı kapsayan ziyaretleri öncesi Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Pakistan’a gerçekleştireceği resmî ziyaret öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pakistan ile ticaret ve ekonomi yanında, savunma sanayii, enerji, güvenlik ve altyapı yatırımları gibi alanlarda da yeni iş birliği imkânlarını görüşeceğiz. Ziyaretimin, iki ülke arasındaki köklü münasebetlerin perçinlenmesi ve bölgesel meselelerle ilgili olarak yapacağımız bu istişareler hususunda verimli geçeceğine inanıyorum” dedi.

Ziyaretinde bazı bakan ve milletvekilleri ile iş adamlarından oluşan geniş bir heyetin kendisine eşlik ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin’in davetine icabetle yaptığı resmî ziyaretinin Türkiye’den Pakistan’a 6 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olacağını söyledi.

“Pakistan’ın güvenlik, huzur ve istikrarını kendi güvenlik ve istikrarımızla aynı tutuyoruz”

Pakistan’da Cumhurbaşkanı Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif’le görüşeceğini; bu görüşmelerde iki ülke arasında yapılan ve yapılacak projeleri değerlendirme imkânı bulacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye ile dayanışma sergileyen Pakistan Ulusal Meclisinin ve Senatosunun ortak oturumunda milletvekillerine hitap edeceğini açıkladı.

Türkiye ve Pakistan’ın önde gelen şirketlerinin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek yuvarlak masa toplantısına Pakistan Başbakanı Şerif’le birlikte iştirak edeceklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pakistan ile ticaret ve ekonomi yanında, savunma sanayii, enerji, güvenlik ve altyapı yatırımları gibi alanlarda da yeni iş birliği imkânlarını görüşeceğiz. Ziyaretimin, iki ülke arasındaki köklü münasebetlerin perçinlenmesi ve bölgesel meselelerle ilgili olarak yapacağımız bu istişareler hususunda verimli geçeceğine inanıyorum. Çünkü biz, Pakistan’ın güvenlik, huzur ve istikrarını kendi güvenlik ve istikrarımızla aynı tutuyoruz. Zor bir dönemden geçen Pakistan’a, tarihimizin, kardeşliğimizin bir gereği olarak elimizden gelen katkıyı veremeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“15 Temmuz darbe girişimi akabinde Pakistan’ın kadirşinaslığına bir kez daha şahit olduk”

Pakistan ile Türkiye’nin dostluğunun iyi gün dostluğu değil, kara gün dostluğu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek İstiklal Harbimizde gerekse daha sonra, kim dara düşmüşse, kimin başına musibet gelmişse, biri diğerine sorgusuz-sualsiz destek olmuştur. 15 Temmuz darbe girişimi akabinde Pakistan’ın kadirşinaslığına bir kez daha şahit olduk. Pakistan Meclisi’nden ve farklı siyasi partilerden bir heyet ülkemize gelerek, milletimizin, hükümetimizin yanında olduklarını tüm dünyaya ilan ettiler.” dedi.

Pakistan’ın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede de kararlı bir duruş sergilediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan hükûmetinin, FETÖ’nün Pakistan içindeki varlığını sonlandırma, fitne girişimlerinin önüne geçme noktasında harekete geçtiklerini, atılması gereken adımları ve yapılması gerekenleri Millî Eğitim Bakanlığı ve Maarif Vakfı ile birlikte attıklarını aktardı.

“Türkiye, Pakistan’ın terörle mücadelesine tam desteğini sürdürecektir”

Pakistan’ın, FETÖ ile iltisaklı kişilerin 20 Kasım’a kadar ülkeyi terk etmelerini istemesinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de örgütün ülkeden def edilmesi sonrasında bir boşluk ve mağduriyet oluşmaması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. İlgili kurumlarımızla, Maarif Vakfımızla, Millî Eğitim Bakanlığımızla Pakistanlı kardeşlerimizin yanında olacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ile Türkiye arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantıları çerçevesinde bugüne kadar 51 anlaşma ve belgenin imzalandığını hatırlatarak, konseyin 5’inci toplantısının yakın zamanda Türkiye’de düzenleneceğini dile getirdi.

Türkiye gibi Pakistan’ın da terör belasına karşı topyekûn bir mücadele yürüttüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Pakistan’ın bu mücadelesine tam desteğini sürdürecektir. Şer şebekelerinin ne bizim, ne de Pakistanlı kardeşlerimizin geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz,” vurgusuna yer verdi.

“Özbekistan ile ilişkilerimizi, iki kardeş ülkeye yaraşır bir seviyeye taşımak istiyoruz”

İslamabad ve Lahor’u kapsayan Pakistan ziyaretinin ardından Özbekistan’a geçeceğini ve burada Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili Şevket Mirziyayev ile görüşeceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkeye yapacağı resmî ziyaret ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacağız. Semerkant’a gerçekleştireceğim bu ziyaret kapsamında, Özbekistan Birinci Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un kabrini de ziyaret edeceğim. Özbekistan ile ilişkilerimizi, iki kardeş ülkeye yaraşır bir seviyeye taşımak istiyoruz. Bu noktada, Özbek kardeşlerimizde de güçlü bir irade ve kararlılık olduğunu görüyoruz. Bu ziyaretimin Özbekistan ile münasebetlerimizde yeni bir sayfa açmasını temenni ediyorum.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir