• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Sporcularımız, engellerin ötesindeki engelleri aşıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Engelliler Spor Federasyonunun kurduğu Oturarak Voleybol ligine giren Ortopedik Engelliler Spor Gücü Kulübü sporcuları, girecekleri maçlarda başarı elde etmek için yaptıkları idmanlarda duygularını paylaştı.

Türkiye genelinde düzenlenen maçlarda yol, konaklama ve teknik açısından sıkıntıları olduğunu dile getiren Ortopedik Engelliler Spor Gücü Kulüp Başkanı Nizamettin Karaçam, sporcuların engellilerin ötesindeki engelleri aştığını söyledi.

Karaçam, "Oturarak Voleybol ligi biraz daha ekonomik ve sorunsuz olduğu için bu branşta devam ettik. Türkiye şampiyonasına katıldık, başarılar elde ettik. Sporcularımızın idman sıkıntıları oluyor. Şartlarımıza uygun idman alanları bulamıyoruz, servisler bulamıyoruz. Sporcularımız, aileleri tarafından ciddi bir şekilde engelleniyordu. Bu konuda valilikten yardım istedik. Sporcularımız, engellerinin ötesindeki engelleri aşıyorlar." dedi.

Girecekleri turnuvada maddi destek beklediklerini söyleyen Karaçam, "Gençlik Spor Bakanlığı bize araç tahsis etmiş, ancak yakıtı ve şoförleri bize ait ama bütçemiz yok. Toplam 4 turnuvaya gideceğiz. Bu turnuvalarda araçların masrafları ile beraber bize tahsis edilmesini bekliyoruz. Hedefimiz süper lige girmek. Yetkililerden ricam, bizi yalnız bırakmasınlar. Biz Diyarbakır’da tek takımız." şeklinde konuştu.

"Gönüllü olarak engelli arkadaşlarımızla beraberiz"

Diyarbakır Gençlik İl Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Voleybol antrenörü olarak çalışan Mesut Sevim, "Engelli arkadaşlarımızla ‘Engelsiz bir yaşam’ için yola çıktık. Bu kapsamda oturarak voleybol eğitimi alıyoruz. Ben de engelli arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Hepimiz sonuçta bir engelli adayıyız. Bugün engelli olmayabiliriz ama yarın ne olacağımız belli değil. Gönüllü olarak engelli arkadaşlarımızla beraberiz." ifadelerini kullandı.

"Bir Diyarbakırlı olarak Türkiye’yi temsil etmek güzel bir duygu"

Milli takıma girme başarısını elde eden Mehmet Şirin Çiçek, "Voleybolda yıllardan beri mücadele ediyorum. Azmi olan, mücadele eden, çalışanlar ve özgüveni olanlar her zaman milli takıma katılabilirler. Bir Diyarbakırlı olarak Türkiye’yi temsil etmek güzel bir duygu. Ben yapmışsam, herkes yapabilir. Türkiye’yi temsil etmek için canla başla çalışıyorlar. Ancak çok şeyi kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Herhangi bir ücret de almıyoruz. Yerde oynamak çok zor değil bizim için." diye konuştu.

"Maddi ve manevi olarak sıkıntılarımız var"

Takım Kaptanı Salih ise "Yüzde 42 oranında engelim var. Daha önce bir iş yerinde çalışıyordum. Buraya geldikten sonra kendimi daha huzurlu hissetmeye başladım. Maddi ve manevi olarak sıkıntılarımız var. Herkes kendi imkânlarıyla katılıyor, destek çıkılırsa, daha iyi olur. Ailelerimiz pek fazla destek vermiyor buna." dedi. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir