• DOLAR 34.25
  • EURO 37.566
  • ALTIN 2927.081
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan ve Özbekistan`a gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yapılana açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ziyaretleri çerçevesinde Pakistan`da, Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif`le görüşmelerde bulunacağı, Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna hitap edeceği, Türkiye ve Pakistan`dan üst düzey şirketlerin yöneticileriyle düzenlenecek toplantıya Başbakan Şerif`le birlikte katılacağı, ayrıca İslamabad`ı müteakip Lahor`u da ziyaret edeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan`ın, Pakistan ziyaretinin ardından 17-18 Kasım tarihlerinde Özbekistan`ın Semerkant kentine de bir ziyaret gerçekleştireceğinin belirtildiği açıklamada, “Ziyareti sırasında Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili, Başbakan Şevket Mirziyayev ile görüşecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bu vesileyle, Türk – Özbek ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunması öngörülmektedir.” denildi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan`ın, Pakistan ve Özbekistan ziyaretleri, anılan ülkeler ile ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirilip güçlendirilmesi yönünde önemli bir fırsat teşkil edeceği ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir