• DOLAR 34.156
  • EURO 37.832
  • ALTIN 2919.428
  • ...
Derikli STK'lar Kaymakam Safitürk'ün katledilmesi kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Derik ilçesinde faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün PKK'lilerce katledilmesini kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.

Derik Kaymakamlığı önünde yapılan basın açıklamasında, PKK’lilerce katledilen Derik Kaymakamı   Safitürk için yazılan mektuplar kaymakamlığın ön kapısına asıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları adına basın metnini okuyan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Derik Temsilcisi Kerem Osmanoğlu, menfur saldırıyı lanetlediklerini belirterek, bir daha böyle saldırıların yaşanmamasını temenni etti.

Kaymakam Safitürk'ün yıllarca Derik'te yapılmayan hizmetleri yapmaya çalıştığını dile getiren Osmanoğlu, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesi için bir çok projeye kısa zamanda imza attığını vurguladı.

Osmanoğlu, “Derik'teki Sivil Toplum Kuruluşları olarak Kaymakam Safitürk'ü çok seviyorduk. Allah şahittir ki biz Derikli Sivil Toplum Kuruluşları ve Türkiye sevdalıları olarak Safitürk abimizi çok sevdik.” diye konuştu.

Basın açıklaması yapılan duanın ardından sona ererken,  açıklaması sonrası Kaymakamlık makamının kapısına karanfil bırakıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir