• DOLAR 34.155
  • EURO 37.806
  • ALTIN 2905.73
  • ...
"15 Temmuz küresel güçlerin bir oyunudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uludağ Üniversitesi Akademik Düşünce Etik ve Medeniyet Topluluğu tarafından düzenlenen "15 Temmuz Destanı ve Yeni Türkiye" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz darbe girişiminin dünyayı yönetmeye çalışan küresel güçlerin oyunu olduğunu söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam, İl Müftü Vekili Mehmet Köktaş, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru konferans öncesi yaptığı selamlama konuşmasında bilim yuvaları olan üniversitelerin seslerini dünyaya duyurabilmek için taklit kültüründen öteye geçmeleri gerektiğini söyledi.

Yücedoğru; "Türkiye’deki üniversiteler dünyaya bir şey söylemek istiyorlarsa, alternatif bir medeniyet takdimi yapacaklarsa bunun taklit ile olmayacağını bilmiş olmaları gerekiyor. Kendi köklerinde kendi değerlerinde kendi öz benliklerinde var olanı dünyaya takdim etmeleri ve bunun en ince noktasına kadar kendi bünyelerinde göstermekle mükellef olduklarını söylemek istiyorum." dedi.

"15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise konuşmasında öğrencileri düzenledikleri başarılı organizasyonlardan dolayı tebrik etti.

15 Temmuz’u yaşayanlara o kötü günleri unutturmamak adına yapılan bu programı da ayrıca önemsediğini vurgulayan Köse; "Gençlerimizi en iyi şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Hep birlikte ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışacağız. 15 Temmuz’u yaşatan o hainleri de bir kez daha buradan kınıyorum. Rabbim bize o geceyi yaşatanlara tekrar böyle fırsatları nasip etmesin diyorum. 15 Temmuz gecesi kahramanlık hikâyeleri yazan kahramanlarımızı da unutmamak ve unutturmamak adına da sorumluluklarımızın olduğunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Daha sonra konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, geçmişi doğru değerlendirmek ve anlayabilmek için tarih okunması gerektiğini söyledi.

"Tarih, bir toplumun ortak hafızası ve gelecek için bir tecrübeler dizgisidir." diyen Dilipak, şunları kaydetti: "Bilgiyi hayata dönüştürmediğimiz zaman o bilginin hiçbir değeri yoktur, sadece kafanızda yer işgal eder. Darbeler, terör ve savaşlar dünya üzerindeki malum güçlerin düzenini korumak için vardır. Bu düzeni değiştirmezseniz darbeler, terör ve savaşlar bitmeyecek."  

15 Temmuz darbe girişiminin dünyayı yönetmeye çalışan küresel güçlerin olduğunu söyleyen Dilipak, "Darbeler, terör ve savaşlar dünya üzerindeki malum güçlerin düzenini korumak için vardır. Bu düzeni korumak için son yüzyılda 50 milyon insan öldürdüler. Şimdi Kasımpaşalı Tayyip geldi diye de bırakıp gidecek değiller. Türkiye’ye sahip olmazlarsa bir gelecekleri olmayacak. Onlar için sonun başlangıcı olur. O zaman bu darbeyi Fettullah Gülen’in kaprislerinin ve komplekslerinin esiri olarak görmemek lazım. Bu başka bir hesaplaşma. Türkiye üzerinden ilk etapta 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidarları değiştirilecekti." dedi.

"Okullarda İsrail, Amerikan, İngiliz ve Vatikan ajanları çalışıyor"

Dilipak, "Fettullah Gülen denen İsrail, Amerika, İngiltere ve Vatikan’ın ortak projesi olan bu adam, toplumun din algısını ve toplumsal davranış modellerini değiştirecekti. Fettullah Gülen’in amacı paralel bir din örgütlemekti. Bu yapı örgütlendiği 150 ülkede de bu amacı taşıyor. Almanya’yı saymıyorum. Çünkü o Amerika, İngiliz ve Fransız işgali altında. Merkel dediğiniz sadece bir komiser. O elektrik su kanalizasyon işleriyle uğraşıyor. Bu üst çatının Tayyip Erdoğan’dan beklediği de BOP projesi kapsamında bölgenin siyasi ve askeri liderliğini yapmasıydı. Bu darbe Tayyip Erdoğan görevini yapmadığı ve hatta kendisine yüklenen bu misyonu dağıttığı için cezalandırılmak amacıyla yapıldı ve Fettullah Gülen doğrudan yönetime el koymak istedi." şeklinde konuştu. (İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir