• DOLAR 34.232
  • EURO 37.879
  • ALTIN 2936.416
  • ...
"Elektrik kurumundan hukuksuz muamele"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul-Bağcılar'da yaklaşık 9 yıldır ikamet ettiğini söyleyen tüketici Abdullah Gümüş, kendisine geçmişe dönük borç isnat ettiğini iddia etti.

Yıldız Tepe Mahallesi 438. Sokak, Agmos Apartmanı, No: 4, Daire 3'te oturan Abdullah Gümüş, dairesinin elektik sayacı değiştirildiği sırada kabloların yanlış bağlandığını ve itirazlara rağmen elektrik kurumunun 2 yıl sonra düzelttiğini söyledi.

Yılardır elektrik faturalarını eksiksiz bir şekilde ödediğini belirten Gümüş, bu yanlışı düzeltmeleri gerektiğini ifade ederek, yetkililere çağrıda bulundu.

Apartmanlarında elektrik saatlerinin analog sayaçtan, dijital sayaca geçişi sırasında komploların yanlış bağlandığını iddia eden Gümüş, "9 yıldır aynı binada ikamet ettiğim daireye 2014 yılında analog sayaçtan, dijital sayaca değişim yapıldı. Değişim esnasında daire 3’ün ile 5’in elektrik kabloları yanlış bağlandı. Elektrik kurumundan yetkilileri çağırmamıza rağmen düzeltmeyi yapmadılar. 2 yıl boyunca komşumuzla birbirimizin faturasını ödedik. Kurum sayaçları düzeltip gitti" dedi.

Elektrik faturalarını her ay eksiksiz bir şekilde ödediğini söyleyen Gümüş, yetkililere seslenerek derhal bu yanlışın düzeltilmesi gerektiğini belirti.

Gümüş "Kasım 2016 ayında benim ödediğim aboneye bin 735 lira fatura geldi. İtiraz edip elektrik kurumundan incelenmesini istedik. İtirazımız sonucu elektrik kurumunun bize verdiği beyanda 2013 ila 2014 yılı arası sayacın arızalı olup az okuduğunu söyleyip 4539 KW ilave edildiğini bildirdiler. Ben her ay faturalarımı zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödüyordum. Bütün itirazlarıma rağmen bu parayı tahsil etmemi istediler. Elektrik kurumunu, tüketici mahkemesine dava açmak zorunda kaldım. Süreç devam ediyor. Mağduriyetimin telafi edilmesini istiyorum. CLK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK şirketinin ve yönetiminin hukuksuz bir şekilde 3 yıl öncesinde arızalı olduğunu iddia ettiği sayacın arızalı olup olmadığını ispatlamasını istiyorum." ifadelerini kullandı. (Ahmet Karakaş-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir