• DOLAR 32.855
  • EURO 35.257
  • ALTIN 2457.166
  • ...
Saldırının ardından geriye acı dolu hayat hikâyeleri kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde gerçekleştirilen PKK`nin bomba yüklü araç saldırısında hayatını kaybedenlerden geriye gözü yaşlı aileleri ile acı dolu hayat hikâyeleri kaldı.

Saldırı esnasında sokakta ve evinde PKK katliamına kurban gidenlerin dram dolu hayat hikâyeleri yürekleri burkarken hayatını kaybedenlerden kimisi yetim kalan çocuklarına hem anne hem babalık yaptığı, kimisi ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`ye göç ettiği, kimisi de çocuk yaşta evin geçimini tek başına sırtladığı öğrenildi.

Zeynep Sevinçer

Saldırıda hayatını kaybeden Zeynep Sevinçer 28 yaşındaydı. Biri 4 yaşında diğeri 4 aylık olmak üzere 2 çocuğu olan Sevinçer, yıllardır kurduğu ev sahibi olma hayaline patlamadan 15 gün önce kavuşmuştu. Ancak PKK`nin bombası hem Sevinçer`i hayatından etti hem de evinin yıkılmasına neden oldu. Ölüm Sevinçer`i, çok sevdiği çocuklarına kahvaltı hazırlarken yakaladı.

Halime Bulut

Patlamanın bir başka kurbanı ise Halime Bulut (61)… Hamile olan kızının doğum yapmasıyla büyük bir sevinç yaşayan Bulut, torununu görmek için patlamanın yaşandığı sabah yola koyuldu. Bomba yüklü minibüsün karşısındaki kaldırımda ağır adımlarla ilerleyen Bulut, ilerleyen yaşının verdiği durum nedeniyle işitme sorunu da yaşıyordu. Yine, patlamada hayatını kaybeden Rıza Çınar`ın, minibüste bomba yüklü olduğunu fark etmesi üzerine araçtan uzaklaşılması için bağırmış ancak Halime Bulut, olan bitene bir anlama veremediği için yoluna sakin bir şekilde devam etmişti. O esnada patlayan bomba yüklü minibüs, Halime Bulut`u, torununu göremeden hayattan kopartmıştı.

1987 yılında eşinin böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından 4 yetim çocuğuna hem annelik hem de babalık yapan Bulut`un patlamada evi de zarar gördü.

Merve Erman

Henüz 16 yaşında PKK`nin bombasına kurban giden Merve Erman ise, hayata erken atılmıştı. Çocuk yaşta annesini kaybetmiş olan Erman, engelli babasına bakabilmek ve evin geçimini sağlamak için çalışıyordu. Ölüm onu sabah işe gideceği sırada yolcu durağında beklerken buldu.

Abdurrahman Hesen

Suriye`de yaşanan çatışmalardan dolayı Diyarbakır`a yerleşen Abdurrahman Hesen (39) de, işe gitmek için çıktığı eve bir daha dönemedi. Patlama onu da yolcu durağında beklerken buldu. 4 yıl önce Suriye`nin Haseke ilinde bulunan evinin bombardıman sonucu yıkılmasının ardından Türkiye`ye göç eden Hesen`in ardında gözü yaşlı eşi ve 3 çocuğu kaldı. Hesen memleketi Heseki`de defnedildi.

Rıza Çınar

Patlamada hayatını kaybeden Rıza Çınar (25) ise bomba yüklü aracı fark etmesiyle belki de daha fazla ölümün önüne geçti.

Kullandığı otomobile çarpmasıyla bomba yüklü minibüsü takip eden Çınar, aracın önünü kesip saldırgan sürücünün olduğu kapıya açınca bomba düzeneğini fark etti. Bunun üzerine minibüste bombanın olduğunu bağırıp, araçtan uzaklaşmaya çalışan Çınar, buna rağmen vücuduna çarpan şarapnel parçalarıyla hayatını kaybetti. Sağlık çalışanı olan Çınar, Yeniköy mezarlığına defnedildi.  (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)






























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir