• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Bölgedeki infazlardan Devlet sorumludur
Diyarbakır`daki JİTEM karargâhında yapılan kazılarda bulunan kafatası sayısı her geçen gün artıyor. Ortaya çıkan insan kemikleriyle ilgili İlke Haber Ajansı`na değerlendirmelerde bulunan Mustazaf Der Genel Başkanı Av Hüseyin Yılmaz, infazlardan devleti sorumlu tutarak devletin özeleştiri vermesi ve 90`lı yıllarında illegal çalışan herkesi yargı önüne çıkartması gerektiğini söyledi.

Haber Diyarbakır: 9 Bin İmam ve Müezzin Alınacak
Bekir Bozdağ, Şubat ayında sözleşmeli olarak 7 bin imam ile 2 bin müezzin alınacağını açıkladı.

Diyarbakır Söz: Bölgedeki İnfazlardan Devlet Sorumludur!
Ortaya çıkan insan kemikleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mustazaf Der Genel Başkanı Av Hüseyin Yılmaz, 90`lı yıllarda avukatlık yaptığını, o dönemlerde JİTEM`in birçok kişiyi kaçırdığı ve bir daha haber alınamadığını hatırlattı.

Diyarın Sesi: Rana Teyze İhsan`ını Göremedi
Diyarbakır`dan Bayburt`a sürgün edilen oğlunu son bir defa görmek için "ya tekrar oğlumu Diyarbakır`a gönderin ya da kendisine izin verip görüşmemizi sağlayın" diyerek yetkililere seslenmesiyle gündeme gelen 77 yaşındaki kanser hastası Rana Teyze, isteğine kavuşmadan hayata gözlerini yumdu.

Güneydoğu Güncel: Kafatası Kürtlere Ait Oya Hanım
İçkale`de bulunan kemiklerle ilgili ` Heyelan olabilir` açıklaması yapan Oya Eronat`a siyasetçi ve SKT`lar şu cevabı verdi; O kafatasları Kürtlere aittir `Oya Hanım`

Gazete Diyarbakır: Arınç, Hükümetin İcraatlarını Anlattı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, beraberinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Keyfi Kebap`ta partililerle yemekte bir araya geldi.

Güneydoğu Ekspres: Arınç: Anadilde Eğitimle İlgili Projemiz Yok
Başbakan Yardımcısı Arınç, Diyarbakır temasları kapsamında gündemdeki konulara açıklık getirdi. Arınç, anadilde eğitim ile ilgili bir projelerinin olmadığını belirterek, "Anadilde öğretim, seçmeli ders, bütün bunlar konuşulabilir. Ancak belli imkansızlıklar sebebiyle eğitim konusunun şimdilik mümkün olamayacağını düşünüyoruz" dedi.

Haber Panorama: Van`da 70 Bin Kişi Hâlâ Çadırlarda Yaşıyor
Van`da yaşanan depremin ardından çadırlarda yaşamak zorunda kalan depremzedeler adeta yaşam mücadelesi veriyor. Kentte hala 70 bin kişi çadırlarda yaşıyor.
 
M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir