• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Gaziantep`te 14  IŞİD`li tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te geçtiğimiz ay IŞİD`e yönelik düzenlenen operasyonlarda  gözaltına alınan aralarında evine düzenlenen baskınla kendisini patlatan Mehmet Kadir Cabael'in eşi ile birlikte 14 kişi tutuklandı.

Geçtiğimiz Ekim ayında 3 polisin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı patlamaların ardından IŞİD`e yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 12'si yabancı uyruklu 22 şüphelinin emniyetteki sorguları tamamlandı.

Akşam saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen ve aralarında Mehmet Kadir Cabael'in eşi Fadile Cabael ile üzerine bağlanmış bombayla yakalanan Abdurrahman Al-Najjar'ın da bulunduğu 22 şüpheliden 1'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Abdurrahman Al-Najjar ile Fadile Cabael'in de aralarında bulunduğu 12'si yabancı uyruklu, 14 kişi tutuklanırken, 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan daha öncede kentte IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda daha 19 kişi gözaltına alınmış, 10 şüpheli ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir