• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Bombalı saldırında hasar gören binalar yıkılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından yapılan incelemeler sonucu hasar gören 2 binanın yıkımına başlandı.

4 Kasım'da, 11 kişinin hayatını kaybettiği, 378 kişinin yaralandığı ve yüzlerce ev ve iş yerinin hasar gördüğü bombalı saldırının ardından kullanılamaz hâle gelen binaların yıkımına karar verildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, hasar tespit çalışmalarında bin 709 ev ve iş yerinde hasar tespit edildiği bildirilmişti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemelerde ağır hasarlı olduğu tespit edilen 48 daireden oluşan 2 binanın yıkılması, sahiplerine de kanun gereğince hak edişleri kadar ödeme yapılmasına karar verilmişti.

Bombalı saldırıda kullanılmaz hâle gelen Kayanet Yapı Kooperatifinde bulunan 2 binanın yıkım çalışmaları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla yapılıyor.

Yıkım çalışmalarının başladığı Kayanet Yapı Kooperatiflerinde ikamet eden Nasır Yılğın, bombalı araç saldırında eşinin gözlerini kaybettiğini ve oturdukları evinde hasar gördü için yıkıldığını söyledi.

Yılğın, “Şu anda da evimiz yıkılıyor, dışarıdayız. Zaten evin hiçbir eşyası sağlam kalmadı. Tek temennim hastanede tedavi olan eşimin ve oğlumun sağ salim eve dönmesidir. Eşimin iki gözüde kör oldu. Eşimin tekrar görmesi ve yetkililerin yardım etmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir