• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Minik zabıtalardan denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Minik zabıtalardan oluşan 10 kişilik ekip kendi yaş gruplarının okuduğu okul kantinini ve marketleri denetledi. Denetim sırasında çevredeki bazı iş yerlerini denetleyen minik zabıtalara Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’da eşlik etti.

Minik zabıtalar ile birlikte okul kantinlerini ve okul çevresindeki iş yerlerini denetleyen Tahmazoğlu, denetimlerde ki amaçlarının vatandaşların sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Her yıl zabıta ekipleri ile birlikte 25-30 bin civarında iş yerleri denetlendiği bilgisini veren Tahmazoğlu, “Bu denetimlerinde ki amacımız vatandaşlarımızın, gençlerimizin ve halkımızın sağlıklı beslenmesine katkı sağlamaktır. Onlar adına yaptığımız bu denetimlerde çocuklarımızı bilinçlendirmek, kendilerinin bu konuda hassasiyetini sağlamak üzere öğrencilerden oluşan minik zabıta ekiplerimizi kurduk.”dedi.

Minik zabıtaların yaklaşık 12 saatlik bir eğitim aldıklarını belirten Tahmazoğlu, “Bu eğitim sonucunda öğrenciler kendi zabıta ekiplerimiz ile birlikte iş yerlerini ve kantinleri denetleyerek ürünlerin hijyenik durumları ve son kullanma tarihini kontrol ediyor. 10 kişiden oluşan bu minik zabıtalara göstermiş oldukları duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Çocuk eğitimimizi daha yaygın hale getireceğiz. Bütün okullarımızdan en az birkaç tane öğrenci almak suretiyle sürekli denetimi sağlamak istiyoruz. Bizim ir kantinlerde yaptığımız denetim yerine her okulda görevlendirdiğimiz zabıta öğrencilerimiz bu okulları bizim adımıza denetleyecekler. Bizim zabıtalarımızla irtibat halinde olacaklar ve onlar adına denetim yapacaklar. Gerektiğinde zabıta ekipleri ile irtibata geçerek ceza yazabilecekler.”ifadelerini kullandı.

İş yerlerini denetledik

Minik zabıtalar ise durumdan oldukça memnun olduklarını söyleyerek, “Biz dükkânlara girdiğimizde ürünlerin son kullanma tarihine baktık. Okulların kantinlerini ve çevrede ki iş yerlerini denetleyerek hijyen kurallarına uyup uymadıklarını kontrol ettik. Başkanımızda bu denetimde bize eşlik etti.”diye konuştular. (İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir