• DOLAR 34.273
  • EURO 37.654
  • ALTIN 2918.825
  • ...
Avrupa`nın Ekonomisi İflas Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa`da artan işsizlik, kemer sıkma politikaları, bütçe açıkları bütün bunlara sessiz kalmayan halkın protestosu Avrupa`yı zor duruma soktu. Avrupa özellikle 17 üyeli Avro bölgesinde ekonomi bazında büyük sıkıntılar yaşıyor.

İtalya, İspanya, İrlanda ve Slovenya`nın notu uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından düşürüldü. Ülkede halk ekonomi tedbirlerinden ve kemer sıkma politikalarından sıkılmış durumda.

İspanya`da şu an itibariyle işsiz sayısı 5 milyon kişiyi aştı. Oysa geçen yıl bu oran 4,9 kişiydi. En yüksek işsizlik oranına sahip olan İspanya`nın bu yıl tekrar resesyona(ekonomide yaşanan durgunluk) girmesi bekleniyor.

İtalya` da ekonomik darboğaza giren ülkeler arasında yerini almış durumdadır. Kemerleri sıkmanın yanı sıra, ekonomik büyümeyi desteklemek için bazı sektörlerde rekabeti artırma politikasına gidilince, ülkede sık sık protesto gösterileri ve grevler yapılmaya başlandı.

Çok ağır borç yükü altında ezilen İtalya bir yandan bütçe açığını kapatma, diğer yandan da, yatırımcıları borç kriziyle mücadele için bir stratejileri bulunduğuna ikna etme çabaları girişiminde bulunuyor.

Bütün bu olup bitenlere kamyon ve taksi sürücüleri, eczacılar, avukatlar ve noterler sessiz kalmayıp protesto gösterilerini ve grevlerini her gün biraz daha genişleterek seslerini yükseltiyorlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir