• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Siirt merkezli 4 ilde FETÖ/PDY operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü mensuplarının gizli ve örgütsel görüşmelerde kullandıkları, kendileri dışında ilgisiz kişilerin göremediği, örgüte özel gizli haberleşme aracı olan ByLock isimli programı, çeşitli renklerde kullandıkları tespit edilen Kilis, Gaziantep ve Çankırı illerinde bulunan 4 şahıs hakkında eş zamanlı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Operasyon kapsamında M. M. S ve H. S isimli öğretmenler yakalanarak gözaltına alındığı belirtilen açıklamada hakkında gözaltı kararı bulunan polis memuru F. A ve Öğretim Üyesi M.F.K. isimli şahısları yakalama çalışmaları devem ettiği kaydedildi.

Öte yandan  FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında Siirt`te gözaltına alınan 5 kişiden Emniyet Amiri İ.F ile Zabıt Katibi E.I tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Amiri İ.F, Zabıt Katibi E.I, 4. Sınıf Emniyet Müdürü K.B ve Doktor S.Y ve İ.Y gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, Emniyetteki işlemleri ardından savcılığa sevk edilen zanlılardan İ.Y serbest bırakılırken diğer sanıklar tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildilen İ.F ve E.I tutuklanırken K.B ve S.Y tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı kaydedildi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir