• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
Umut-Der Tatvan Şubesinden Kur`an ve Namaz Seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Kur`an Nesli Platformu`nun başlattığı ``Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma ve Namazı Öğrenme Programı``çerçevesinde Umut-Der Tatvan Şubesi Başkan Yardımcısı ve Eğitim Komisyonu Başkanı Yücel Oktay bir açıklama yaptı.

 

Derneklerinde yarıyıl tatili boyunca çocuklara yönelik "Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma ve Namazı Öğrenme Programı" başlattıklarını ifade eden Oktay, "Bu kapsamda 40 kadar çocuk eğitim programına alınmış bulunmaktadır. Program dernek üye ve gönüllüsü olan belletmenlerimiz tarafından yürütülmektedir. Ayrıca kız çocuklarına yönelik olarak da aynı kapsamdaki çalışmalarımız dernek kadın kolları komisyonu tarafından titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

 

"Okul döneminde derslerinden geri kalır endişesiyle çocuklarını Kur`an kurslarına ve derneklere gönderemeyen aileler için bu kaçırılmaması gereken bir fırsattır."diyen Oktay, "Çocuklarına gerekli dini eğitimi veremeyen aileler bu kurslardan ve eğitici programlardan gereği gibi istifade etmelidirler. Velilerden talebimiz çocuklarını bu tür dini ve sosyal faaliyetlerimizden mahrum bırakmamalarıdır." İfadelerini kullandı.

 

Oktay, "Çocuklarımızın internet kafelerden, maddi-manevi zarar veren ortamlardan uzak tutulması, Kur`an`la, Allah`a ibadetle ve güzel ahlak ile tanışması için bu tür çalışmalarımız sorumluluğumuz gereği devam edecektir. Gayret bizden muvaffakiyet Allah`tandır." dedi.
 
Erkan Yürek - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32372.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir