• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Yasin Börü davasının 9`uncu duruşması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısı üzerine sokağa çıkan PKK/HDP yandaşları tarafından 6-8 Ekim 2014 tarihli olaylarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 9`uncu duruşması başladı.

19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 9`uncu duruşması Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Ankara Gar`ında meydana gelen patlamanın katil zanlılarının yargılandığı davanın aynı güne denk gelmesi nedeniyle adliye binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Adliyeye girişlerde polisler tarafından üst araması yapıldı.

Saat 10.00`da başlayan duruşmaya siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve hukukçular gözlemci olarak katıldı. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Mehmet Yavuz ve Erdal Elibüyük'ün de katıldığı davaya ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, Diyarbakır Eski Milletvekili Mine Lök Beyaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Erkan ve Kadın Kolları Genel Başkanı Şeyma Güvenci de iştirak etti.

Duruşma öncesi İLKHA`ya değerlendirmelerde bulunan dava avukatlarından Hasan Bozdaş, “Biliyorsunuz gündem özellikle tutuklanmalara yoğun. Fakat şunu da belirtmek lazım; tutuklamalarla alakalı bizim davamız ile ilgili fezleke gitti mi, gitmedi mi, bilmiyoruz. Bunları diğer yargılamalar neticesinde göreceğiz. Şimdi ilk duruşmalarda bunların azmettirici konumunda olduğunu söyledik ve şehit ailelerinin de bu kişilerden defalarca şikâyetçi olduğunu, buna rağmen bu şikayetlerin hiç birinin işleme konulmadığını ve mahkemenin bunları azmettirici olarak yargılamalarını gerektiğini belirttik. Fakat gelinen süreç içerisinde mahkeme bu taleplerini ret ettiği için bu konuda mahkeme tarafından dava ve soruşturma olmadığı için bu kişiler hakkında fezleke hazırlanıp meclise gönderilmedi. Dolayısıyla biz ancak atmış oldukları tweetlere ilişkin Ankara ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmaları görebiliriz. Yoksa direk Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmelerine ilişkin kendilerine yönelik herhangi bir dava yok ama biz bu kişilerin yargılanmasına müdahil olup dosyalarını inceleyip varsa bizim davamızla alakalı bunu dile getirip müdahil dilekçelerimizi sunacağız.” dedi.  (M. Hüseyin Temel, Zeki Aras- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir