• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Diyarbakır saldırısını PKK'nin uzantısı TAK üstlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’nin yayın organlarından servis edilen açıklamada, "4 Kasım 2016 tarihinde saat 08.00 sıralarında Amed Bağlar'da gerçekleşen eylemi TAK olarak üstleniyoruz." denildi.

Saldırının üstlendiği açıklamada, “4 Kasım 2016'da Amed Bağlar'da polis ve çevik kuvvet şube müdürlüğüne Kemal Hakkari arkadaşımız tarafından fedai eylemi gerçekleştirilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın detayında, düzenlenen saldırıda DBP Çüngüş ilçe Eş Başkanı Recai Altay'ın da öldüğü, bundan dolayı üzüntü duyulduğunun belirtilmesi de dikkat çekti. Gerçekleşen saldırıda aralarında 9’u sivil, 2’si polis 11 kişi hayatını kaybetmiş, 378 kişi de yaralanmıştı.

Diyarbakır halkının büyük tepkisini çeken bombalı saldırı sonrası Avrupa basının PKK lehine başlattığı ve kimi yerli basın kuruluşlarının da buna iştirak ettiği algı operasyonu da bu açıklama sonrası çöktü.

Türkiye’de kimi basın kuruluşları saldırıyı PKK’nin gerçekleştirmediği yönünde haberler servis ederken, HDP’de bir açıklama yaparak saldırıda kendi milletvekillerinin hedef alındığını, olayın derhal aydınlatılması gerektiği ifade edilmişti.

HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin gözaltına alındıktan sonra bekletildiği binaya yakın bir yerde gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili tüm gerçeklerin açığa çıkarılması çağrısı yapan HDP, “Bombalı saldırı olduğu sırada, söz konusu komplekste Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekilimiz Sırrı Süreyya Önder tutuluyordu.” demişti.

HDP açıklamasının devamında şu ifadeler kullanılmıştı: “Daha yıkıcı olması planlandığı açık olan ancak amacına ulaşamamış bu bombalı saldırıya ilişkin tüm gerçekler açığa çıkarılmalıdır.”

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’de saldırıya ilişkin konuşmuş ve kendileri emniyet binasındayken saldırı olduğunu, bunun ince planlanmış bir olay olduğunu ifade ederek HDP’lilerin hedef alındığını ifade etmişti.

Önder, "Eş Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş, adliye götürüldüğünde biz o binanın içindeyken bu patlama gerçekleşti. Orada 26 gündür parti yöneticilerimiz gözaltında tutuluyor. Yani bu katliam operasyonu, inceden inceye hesaplanmış bir operasyondur." demişti.

Bugün ortaya çıkan, PKK’lilerin saldırı sonrası yaptıkları telsiz görüşmelerinde de saldırının nasıl ve kim tarafından gerçekleştirildiği deşifre olmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir