• DOLAR 34.197
  • EURO 37.121
  • ALTIN 2978.877
  • ...
Bingöl`de Birçok Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kent merkezi ile çevresinde dün başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 150 köy yolu ulaşıma kapandı.

 

Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir içinde trafik güçlükle sağlanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı.

 

Karayolları 84`üncü Şube Şefliği sorumluluk bölgesinde yer alan Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova-Çat arasında, Bingöl-Muş karayolu Solhan Mevkii`nde ve Bingöl-Diyarbakır Yayla bölgesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle ve kontrollü sağlanıyor.

 

Bingöl-Elazığ karayolu Kurudere bölgesinde yolun buzlanmasından dolayı trafik ekipleri zincirsiz araçların çıkışına izin vermiyor. Dün akşam saatlerinden bu yana yolda kalan TIR sürücüleri, yolda tuzlama çalışması yapmayan karayolları yetkililerine tepki gösterdi.

 

Bingöl Valiliği`nin yaptığı açıklamada, İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin, 2 kar makinesi, 8 kepçe, 18 greyder ve 13 dozer ile kapalı bulunan 150 köy yolunda çalışmalarına devam ettiği belirtildi.
Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
 
Nihat Kanat - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir