• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Göçerlerin karla zorlu imtihanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde gece saatlerinde etkili olan kar, hayvancılıkla uğraşanları olumsuz etkiledi.

Yaz mevsiminde küçükbaş hayvanlarını yaylalarda otlatan göçerler, kış nedeniyle Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi illere doğru yola çıkıyorlar. Kara yakalanmamak için günler öncesinden yola koyulan göçerler, gece saatlerinde Azizan köyünde kara yakalandılar.

Kar nedeniyle zorluklar yaşadıklarını söyleyen göçerler, bazı koyunlarının telef olduğunu dile getirdiler.

Erzurum’dan Şanlıurfa’ya gitmek için 2 gündür yolda olduğunu belirten Sadullah Güngör, “Karın yağmasıyla çok sıkıntı çektik. Kar yağışına yakalanmamak için çok mücadele ettik ama başarılı olamadık. Kar bizi yolda yakaladı. İnşallah kardan daha fazla etkilenmeden bir an önce Şanlıurfa’ya yetişiriz.” dedi.

Kar yağışıyla hayvancılık işilerinin zorlaştığını ifade eden Ömer Gök, şunları söyledi: “Hava sıcaklığı eksinin altına düştü mü bizim için durum ciddi olur ve hayvanlarımız zarar görür. Karlıova’da kış aylarında koyun yetiştiriciliği verimli olmuyor. Bu yüzden sıcak bölgelere gitmek zorundayız. Kar yağışıyla birlikte hayvancılık işi daha da zorlaşıyor. Allah bize yardım etsin.”

Serhat Dal ise koyunlarının soğuklardan etkilendiğini dile getirerek, “Beyaz koyunlar kar yağışına biraz daha dayanıklıdır ama mor koyun onlar gibi değil. Hemen soğuktan etkileniyorlar. Hayvanlardan verim almak için Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin gibi illere gitmek zorundayız. Oralar sıcak bölgedir. Koyunlar orada meralara çıkıp otlanıyor ama burada öyle bir şey yok.” şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir