• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Siirt'te FETÖ ve PKK'ye operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Siirt'te FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. PKK'ye yönelik baskınlarda ise bir araba içerisinde yapılan aramalar neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı, 3 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili Siirt İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanarak gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen Öğretmen C. I. ile Özel Öğrenci Yurt Müdürü R.Y. mahkemece tutuklandı.

Açıklamada, aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan Polis Memuru İ.E. ve Öğretmen F.G. ile Hemşire G.Ş. hakkında ise tutuksuz yargılanmak üzere Adli Kontrol ve Yurt Dışına Çıkış yasağı kararı verildiği aktarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan arı bir açıklamada ise, PKK/KCK'ye yönelik Yeni Eruh yolu üzerinde şüpheli bir araca yönelik düzenlenen operasyonda 2 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Araç içerisinde; 10 akü şarj cihazı, 18 flash bellek, Hard Disk, 4 jeneratör, 60 ampul, su geçirmeyen askeri kamuflajlı yaklaşık 200 metre uzunluğunda kumaş, 185 şemsiye, 200 uzun namlulu silah askı kayışı ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir